Bára Navrátilová
Tacos s trhaným masem a dvěma druhy salsy
Připravte si tacos jako z mexické restaurace! Salsy vám skvěle dochutí Bzenecký ocet.
Ingredience
Ingredience
Na rajčatovou salsu:
- 2 velká rajčata
- 1 menší červená cibule
- 2 stroužky česneku
- hrst čerstvého koriandru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 čajovou lžičku Bzeneckého bílého vinného octa nebo Speciálu na saláty s chutí bylinek
Na nakládanou červenou cibuli:
- 200 g červené cibule
- 150 ml vody
- 100 ml Bzeneckého jablečného nebo bílého vinného octa
- 30 g třtinového cukru
- 5 g soli
Příprava
Nakládaná červená cibule:
Cibuli si oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenká kolečka nebo půlkolečka.
V hrnci rozpustíme vodu, jablečný ocet, třtinový cukr a sůl. Vše přivedeme k varu, povaříme asi minutu, aby se cukr rozpustil a odstavíme.
Cibuli napěchujeme do sklenice a zalijeme octovým rozvarem. Sklenici zavíčkujeme a necháme lehce vychladnout. Když je vychladlá na pokojovou teplotu, vložíme ji do lednice (lepší je, konzumovat ji až další den, kdy je odleželá).
Rajčatová salsa:
Rajčata nakrájíme na malé kousky, cibuli a česnek nadrobno. Koriandr nasekáme na menší kusy. Zakápneme olivovým olejem a přidáme ocet.
Vše společně promícháme.
Obě salsy podáváme na kukuřičné tortile nebo v burgerové bulce s trhaným nebo mletým masem. Recept na trhané maso najdete zde. Skvělým doplňkem může být také chedar nebo guacamole.
Dobrou chuť.