Bára Navrátilová

Tacos s trhaným masem a dvěma druhy salsy

Připravte si tacos jako z mexické restaurace! Salsy vám skvěle dochutí Bzenecký ocet. 

Bzenecký ocet jablečný

Bzenecký ocet vinný bílý

Bzenecký Speciál na saláty

Ingredience

Ingredience

Na rajčatovou salsu:

  • 2 velká rajčata
  • 1 menší červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • hrst čerstvého koriandru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 čajovou lžičku Bzeneckého bílého vinného octa nebo Speciálu na saláty s chutí bylinek

Na nakládanou červenou cibuli:

  • 200 g červené cibule
  • 150 ml vody
  • 100 ml Bzeneckého jablečného nebo bílého vinného octa
  • 30 g třtinového cukru
  • 5 g soli

 

Příprava

Nakládaná červená cibule:

Cibuli si oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenká kolečka nebo půlkolečka.

V hrnci rozpustíme vodu, jablečný ocet, třtinový cukr a sůl. Vše přivedeme k varu, povaříme asi minutu, aby se cukr rozpustil a odstavíme. 

Cibuli napěchujeme do sklenice a zalijeme octovým rozvarem. Sklenici zavíčkujeme a necháme lehce vychladnout. Když je vychladlá na pokojovou teplotu, vložíme ji do lednice (lepší je, konzumovat ji až další den, kdy je odleželá). 

 

Rajčatová salsa:

Rajčata nakrájíme na malé kousky, cibuli a česnek nadrobno. Koriandr nasekáme na menší kusy. Zakápneme olivovým olejem a přidáme ocet.

Vše společně promícháme.

 

Obě salsy podáváme na kukuřičné tortile nebo v burgerové bulce s trhaným nebo mletým masem. Recept na trhané maso najdete zde. Skvělým doplňkem může být také chedar nebo guacamole. 

 

Dobrou chuť. 



Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu