Pohádkový brunch pro drahou polovičku nejen na Valentýna. Na tuhle tureckou specialitu potřebujete jen pár ingrediencí během chvilky máte hotovo. Jdeme na to!
pečivo dle vlastního výběru (bageta, toast, my jsme použili čerstvý farmářský chléb).
granátové jablko, fíky, pomeranč, …
Příprava
Bylinky si nasekáme najemno, smícháme s jogurtem, ochutíme rozdrceným česnekem, pár kapkami citronu a špetkou soli.
Následně si připravíme chilli olej. Máslo rozpustíme v malém kastrůlku, přidáme papriku a chilli vločky a za stálého míchání přivedeme k varu, až získá zlatavou barvu.
Na závěr uvaříme ztracená vejce. Vajíčko si rozklepneme do hrníčku nebo skleničky. Do velkého hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Osolíme, přidáme lžíci octa a stáhneme teplotu. V hrnci lžící vytvoříme vír, do kterého vejce opatrně vlijeme a vaříme na mírném plameni cca 4 minuty. Pak opatrně vytáhneme děrovanou naběračkou a necháme okapat. Stejně postupujeme i s dalšími vejci. Pokud jste šikovní, zvládnete takhle uvařit i dvě vejce najednou.
Jogurt servírujeme v hlubším talířku nebo misce, na něj položíme 2 ztracená vejce, zakápneme chilli olejem. Posypeme nebo obložíme ovocem. Podáváme s pečivem, které do jogurtu namáčíme.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Kreativní duše a gastronadšenec. Ráda vaří a ještě raději ochutnává. Baví ji objevovat nové chuťové kombinace i učit se tradiční postupy. Svůj čas v kuchyni zachycuje ve videích, které najdete na našich sociálních sítích.
Kniha 100 receptů ke stažení ZDARMA a další pravidelná inspirace
Přidejte se k nám a získejte online knihu plnou skvělých receptů. Čas od času vám také pošleme naše nové recepty, tipy na zavařování a nakládání i informace o nejnovějších soutěžích.
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947