Ingredience
1kg brambor
8 vajíček
125ml majonézy
60ml (4 PL) kysané smetany
1 PL Dijonské hořčice
3ks stonkového celeru
45ml (3 PL) Bzenecký vinný ocet kvasný z červeného vína
1 svazek petrželové natě a ředkviček
2 nakládané okurky v kyselém nálevu
1 středně velká cibule
koření
sůl
Příprava
Brambory očistíme pod tekoucí studenou vodou. Jestli jsou velké, nakrájíme je na menší kousky.
Pozvolna necháme vařit 15-20 minut do té doby než změknou. Dobře scedíme.
Vajíčka vaříme 10 minut, 4 z nich nakrájíme na čtvrtky (budou na zdobení), zbytek nakrájíme nadrobno.
Smícháme majonézu, kysanou smetanu, Bzenecký vinný ocet z červeného vína, hořčici a petrželovou nať.
Ředkvičky, celer a okurky nakrájíme na tenké řezy a cibuli nakrájíme nadrobno.
Brambory dáme do velké mísy. Přidáme ostatní ingredience, zalejeme nálevem a promícháme.
Ochutíme kořením, osolíme, ozdobíme zbylými vejci a můžeme podávat.
autor: Pavel Kovář
Redakce
archív bzenecké octárny
Kniha 100 receptů ke stažení ZDARMA a další pravidelná inspirace
Přidejte se k nám a získejte online knihu plnou skvělých receptů. Čas od času vám také pošleme naše nové recepty, tipy na zavařování a nakládání i informace o nejnovějších soutěžích.
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947