Tento recept máte hotový za chvilku. Jediné, na co je potřeba myslet předem, je namočení nudlí hodinu před přípravou do vody a nechat čajová vejce nějakou dobu marinovat.
V receptu uvádíme množství na 4 vejce. Vařte je v užším a vyšším rendlíku, ať jich do nálevu vejde co nejvíce. V lednici vám totiž takhle vydrží týden a můžete je libovolně přidávat do salátů nebo nudlí podle chuti.
Čajová vejce:
Vejce předem vytáhneme z lednice, potřebujeme, aby měly pokojovou teplotu. Do rendlíku vlijeme vodu, přidáme čaj, bílý vinný ocet, cukr, sójovou omáčku a všechno koření. Směs přivedeme k varu. Do horkého nálevu lžící opatrně vložíme vejce a vaříme 3 minuty.
Po třech minutách vejce vytáhneme a každé jemně po ploše naťukneme lžící, aby lehce popraskalo. Takto připravená vejce vložíme zpět do vroucího nálevu, ale už nevaříme. Stáhneme z ohně a necháme v nálevu vychladnout.
V tomtéž studeném nálevu necháme vejce do druhého dne. Potom je můžeme oloupat a použít podle potřeby. Pokud nezužitkujeme všechna vejce najednou, nálev scedíme, vejce vložíme do krabičky (zipového sáčku nebo něčeho jiného vhodného, co máme doma) a zalijeme nálevem. Uchováváme v lednici a spotřebujeme do týdne. Čím déle budou vejce naložená v nálevu, tím více chuti se do nich dostane.
Nudle:
Nudle namočíme hodinu předem do teplé vody (teplá voda z kohoutku je dostačující). Po třiceti minutách vyměníme vychladlou vodu za teplou.
Nakrájíme zeleninu. Mrkev, zelí a cibuli na nudličky. Brokolici rozebereme na malé růžičky.
Namočené nudle slijeme. Do rozpáleného oleje na pánvi vhodíme cibuli a restujeme asi 2 minuty. Přidáme rybí omáčku, sójovou a ústřicovou omáčku, promícháme a nakonec vmícháme i mungo klíčky.
Podáváme společně s čajovým vejcem. Ozdobit můžeme výhonky. My jsme využili výhonky hrášku.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Založit si blog byl jeden z mých snů. Ze začátku měl fungovat hlavně jako kuchařka pro mě a moje kamarády, kde bude všechno pěkně pohromadě sepsáno a nafoceno. Do té doby to totiž vypadalo asi takhle: jeden sešit se spoustou heslovitě popsaných papírků a v počítači stovky fotek různých jídel, která jsem kdy uvařila. Samozřejmě ve všem strašný zmatek. Nejsem kuchař, nejsem ani fotograf. Přes to všechno mě hrozně moc baví vařit, fotit a sepisovat recepty na svůj blog, který je mým velkým koníčkem a kde najdete recepty z naší domácí kuchyně.
Kniha 100 receptů ke stažení ZDARMA a další pravidelná inspirace
Přidejte se k nám a získejte online knihu plnou skvělých receptů. Čas od času vám také pošleme naše nové recepty, tipy na zavařování a nakládání i informace o nejnovějších soutěžích.
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947