Karolína Kounová Roubíčková

Kuře na vinném octu a tymiánu

Skvělý (nejen) nedělní oběd, pojďte si ho s námi připravit.

Bzenecký ocet vinný bílý

Ingredience

Na 2 porce:

Příprava

  1. Maso nejprve z obou stran trochu osolím. Potom ho opeču na másle nejprve kůží dolů dozlatova, potom otočím a nechám zatáhnout.
  2. Opečené maso vyndám z pánve a ve výpeku nechám zesklovatět najemno nasekanou cibuli. K cibuli vrátím zpět maso kůží nahoru a vše zaliju bílým vinným octem.
  3. Do pánve přihodím tymián, přiklopím pokličkou a nechám asi 10 minut dusit. Potom odklopím pokličku, tekutinu nechám zredukovat, dosolím, opepřím a podávám s bramborem nebo třeba jenom chlebem.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Blog založila proto, aby se její vášeň dostala dál, než jen na práh vlastní kuchyně. Blog se pro ni stal i terapií v běžném životě a je zásobárnou vyzkoušených receptů pro lepší den. Věří, že její zájmem a posedlost dobrým jídlem se tak trochu přenese i na vás a budete si společně užívat tu nikdy neutuchající vášeň pro jídlo! 

Více jejích receptů

Karolína Kounová Roubíčková

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu