Karolína Kounová Roubíčková

Pečené brambory s octem a solí

Neznám nikoho, kdo by neměl rád brambory. Já je miluju ve všech podobách, ve slupce, šťouchané, jako kaši, hranolky nebo třeba zapečené. Tyhle v troubě pečené brambory s octem a solí jsou nový recept do mé sbírky oblíbených úprav brambor. Výborně se dají připravit jako chuťovka třeba ke sledování nějakého sportovního zápasu nebo když přijdou kamarádi. Stačí je jen tak lehce namáčet do dipu ze zakysané smetany a bylinek.

Bzenecký ocet vinný bílý

Ingredience

Na 1 porci:

Příprava

  1. Troubu si předehřeju na 210°C.
  2. Brambory očistím pod vodou, osuším a nakrájím na půlky (větší potom na čtvrtiny).
  3. Řeznou stranou dolů je rozložím na plech a postupně na ně naliju vinný ocet, vodu a olej.
  4. Nakonec brambory zlehka posypu solí a dám péct do trouby zhruba na 2 hodiny.
  5. V polovině pečení brambory promíchám, aby se opekly rovnoměrně ze všech stran (možná budou přilepené k plechu, ale celkem lehce půjdou nějakou špachtlí odlepit).
  6. Brambory jsou hotové když se odpaří veškerá tekutina kromě oleje a brambory budou zlatavé a křupavé.
  7. Před podáváním brambory ještě trochu osolím a zasypu čerstvými bylinkami, dobrá je třeba petržel nebo koriandr.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Blog založila proto, aby se její vášeň dostala dál, než jen na práh vlastní kuchyně. Blog se pro ni stal i terapií v běžném životě a je zásobárnou vyzkoušených receptů pro lepší den. Věří, že její zájmem a posedlost dobrým jídlem se tak trochu přenese i na vás a budete si společně užívat tu nikdy neutuchající vášeň pro jídlo! 

Více jejích receptů

Karolína Kounová Roubíčková

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu