Maso si na rozpáleném tuku opečeme ze všech stran. Až se zatáhne, zalijeme jej vodou a přidáme cibuli, česnek, bobkový list, nové koření, sůl a pepř. Vařáme, dokud maso zcela nezměkne.
Řepu si nakrájíme na malé kostičky, zelí nakrouháme a rajčata si také pokrájíme, vše zatím necháme stranou.
Kořenovou zeleninu – mrkev, petržel a celer nakrájíme na malé kousky, špek taktéž. Na rozpálenou pánev si dáme nejprve opéct špek, po chvilce přidáme i všechnu kořenovou zeleninu a osolíme. Orestovanou zeleninu zaprášíme paprikou, přidáme kečup nebo pyré a minutku ještě orestujeme.
Až bude maso měkké vyndáme ho z vývaru a nakrájíme na menší kousky. Do vývaru si mezitím dáme všechnu nakrájenou i opečenou zeleninu – řepu, zelí, rajčata i kořenovou zeleninu se špekem a výpekem a vše povaříme do změknutí. Přidáme také ocet a pokud chceme, tak i trošku sterilované řepy, včetně nálevu.
Hotovou polévku servírujeme s nočkem/lžící zakysané smetany a jemně nasekaným koprem.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Kreativně zaměřená s láskou k vaření, ráda vymýšlí a realizuje nové recepty. Kombinuje nové suroviny, takřka každý recept si přetvoří k obrazu svému. Jediné co se snaží dodržovat jsou rodinné recepty.
Kniha 100 receptů ke stažení ZDARMA a další pravidelná inspirace
Přidejte se k nám a získejte online knihu plnou skvělých receptů. Čas od času vám také pošleme naše nové recepty, tipy na zavařování a nakládání i informace o nejnovějších soutěžích.
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947