Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Česnek nakrájíme na plátky.
V hrnci na středním ohni orestujeme cibuli na olivovém oleji. Přidáme bobkový list, skořici, česnek a chilli. Za stálého míchání 1 minutu restujeme. Přidáme červený vinný ocet, citronovou kůru a tymián a necháme odpařit veškerou tekutinu.
Přilijeme drcená rajčata, vodu a sůl a 7 minut povaříme. Přidáme čočku a na středním plameni za občasného míchání vaříme doměkka. Stáhneme z ohně.
Vyjmeme skořici a bobkový list.
Servírujeme se snítkou bazalky.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Kreativní duše a gastronadšenec. Ráda vaří a ještě raději ochutnává. Baví ji objevovat nové chuťové kombinace i učit se tradiční postupy. Svůj čas v kuchyni zachycuje ve videích, které najdete na našich sociálních sítích.
Kniha 100 receptů ke stažení ZDARMA a další pravidelná inspirace
Přidejte se k nám a získejte online knihu plnou skvělých receptů. Čas od času vám také pošleme naše nové recepty, tipy na zavařování a nakládání i informace o nejnovějších soutěžích.
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947