Bára Navrátilová

Polévka z červené čočky

Měli jste už někdy polévku z červené čočky? Pojďte si ji s námi uvařit! Je jednoduchá a zajisté uspokojí každého milovníka čočkové polévky.

Bzenecký ocet vinný červený

Ingredience

  • 2 lžíce Bzeneckého červeného vinného octa
  • 200g červené čočky
  • 400g drcených rajčat
  • 700ml vody
  • 40g cibule
  • 4 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 2 bobkové listy
  • 2 celou skořici
  • špetku chilli
  • tymián
  • citronovou kůru
  • pepř a sůl

Příprava

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Česnek nakrájíme na plátky.
  2. V hrnci na středním ohni orestujeme cibuli na olivovém oleji. Přidáme bobkový list, skořici, česnek a chilli. Za stálého míchání 1 minutu restujeme. Přidáme červený vinný ocet, citronovou kůru a tymián a necháme odpařit veškerou tekutinu.
  3. Přilijeme drcená rajčata, vodu a sůl a 7 minut povaříme. Přidáme čočku a na středním plameni za občasného míchání vaříme doměkka. Stáhneme z ohně.
  4. Vyjmeme skořici a bobkový list.
  5. Servírujeme se snítkou bazalky.

Dobrou chuť! 



Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu