Slyšeli jste už od dortových lízátkách? Původně je cukrářky dělaly ze zbylých ořezů z korpusů. Dnes jsou cake pops ale pochoutkou, kterou děláme záměrně. Nejdříve je potřeba si upéct korpus a připravit krém, jako na klasický dort Red Velvet, tak pojďme na to!
1. Všechny sypké ingredience smícháme dohromady. Máslo utřeme s cukrem a přidáme vejce. Postupně po troškách do másla vmícháme sypkou směs. 2. Do podmáslí důkladně vmícháme potravinářské barvivo. Směs zašleháme do máslové pěny. 3. Ve skleničce smícháme červený vinný ocet s jedlou sodou a rychle vmícháme do směsi na těsto. Pečeme asi 25-30 minut. Poté vytáhneme z trouby a necháme asi 10 minut ve formě odstát. Mezitím si připravíme krém. 4. V mixéru vyšleháme Philadelphii s mascarpone. Přidáme cukr a dokonale rozmícháme. 5. Šlehačku ušleháme dotuha a pomalu stěrkou vmícháme do směsi.
*pokud byste nedělali cake pops, ale klasický dort Red velvet, použijte u všech ingrediencí dvojnásobné množství
Dobrou chuť!
Autor receptu
Kreativní duše a gastronadšenec. Ráda vaří a ještě raději ochutnává. Baví ji objevovat nové chuťové kombinace i učit se tradiční postupy. Svůj čas v kuchyni zachycuje ve videích, které najdete na našich sociálních sítích.
Kniha 100 receptů ke stažení ZDARMA a další pravidelná inspirace
Přidejte se k nám a získejte online knihu plnou skvělých receptů. Čas od času vám také pošleme naše nové recepty, tipy na zavařování a nakládání i informace o nejnovějších soutěžích.
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947