Češka z Česka

Cibulové čatní

Představte si marmeládu bez mixování. Takové je čatní, které má spoustu druhů. Toto čatní z červené cibule vás uchvátí výraznou sladko-slano-kyselou chutí. Je ideální ke grilovanému masu, sýrům (ať už grilovaným nebo studeným), burgerům a toustům. Skvěle se hodí i jako jedlý dárek.
Na přípravu je čatní velmi jednoduché. Má jen jednu nevýhodu – cibule se vařením hodně zredukuje, takže máte na začátku plný hrnec a výsledkem jsou tři sklenice čatní. Nenechte se ale odradit a směle do toho, stojí to za to!

Bzenecký ocet Balsamico crema

Bzenecký ocet vinný červený

Ingredience

Na cca 3 skleničky budete potřebovat:

Příprava

  1. Cibuli si oloupeme a nakrájíme ji na kolečka.
  2. V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Potom přidáme vinný ocet, balzamikový krém, tymián, kuličky jalovce, sůl a čerstvě mletý pepř. Mícháme asi 15 minut, než začne cibule karamelizovat.
  3. Přidáme povidla a míchám ještě 3 minuty a je hotovo! Čatní dáme ihned do čistých sklenic, uzavřeme a sklenice necháme vychladnout víčkem dolů. V chladu tak vydrží cca měsíc.

Autor receptu

Prostřednictvím svého blogu a sociálních sítí připomíná krásy Čech, Moravy a Slezska. Ať už se jedná o místa, lokální suroviny, velmi staré i novější české recepty, využití bylin, zvyky a tradice. Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo jste věděli a zapomněli.

Více receptů autora

Češka z Česka

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu