Bára Navrátilová

Cake pops - dortová lízátka

Slyšeli jste už od dortových lízátkách? Původně je cukrářky dělaly ze zbylých ořezů z korpusů. Dnes jsou cake pops ale pochoutkou, kterou děláme záměrně. Nejdříve je potřeba si upéct korpus a připravit krém, jako na klasický dort Red Velvet, tak pojďme na to!

Bzenecký ocet vinný červený

Ingredience

Na korpus:

  • 250 g hladké mouky
  • 115 g změklého másla
  • 250 g cukru krupice
  • 15 g kakaa
  • 2 vejce
  • 240ml podmáslí
  • 1/2 lžičky potravinářského barviva
  • 1/5 lžičky Bzeneckého červeného vinného octa
  • 1 lžička sody
  • špetka soli

Na krém:

  • 250g mascarpone
  • 250g Philadelphia
  • 300ml smetany ke šlehání
  • 100g moučkového cukru

Na ganache:

  • 100 g čokolády
  • 100 g smetany ke šlehání

Příprava

1. Všechny sypké ingredience smícháme dohromady. Máslo utřeme s cukrem a přidáme vejce. Postupně po troškách do másla vmícháme sypkou směs.
2. Do podmáslí důkladně vmícháme potravinářské barvivo. Směs zašleháme do máslové pěny.
3. Ve skleničce smícháme červený vinný ocet s jedlou sodou a rychle vmícháme do směsi na těsto. Pečeme asi 25-30 minut. Poté vytáhneme z trouby a necháme asi 10 minut ve formě odstát. Mezitím si připravíme krém.
4. V mixéru vyšleháme Philadelphii s mascarpone. Přidáme cukr a dokonale rozmícháme.
5. Šlehačku ušleháme dotuha a pomalu stěrkou vmícháme do směsi.

*pokud byste nedělali cake pops, ale klasický dort Red velvet, použijte u všech ingrediencí dvojnásobné množství

Dobrou chuť!



Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu