Bára Navrátilová
Cake pops - dortová lízátka
Slyšeli jste už od dortových lízátkách? Původně je cukrářky dělaly ze zbylých ořezů z korpusů. Dnes jsou cake pops ale pochoutkou, kterou děláme záměrně. Nejdříve je potřeba si upéct korpus a připravit krém, jako na klasický dort Red Velvet, tak pojďme na to!
Ingredience
Na korpus:
- 250 g hladké mouky
- 115 g změklého másla
- 250 g cukru krupice
- 15 g kakaa
- 2 vejce
- 240ml podmáslí
- 1/2 lžičky potravinářského barviva
- 1/5 lžičky Bzeneckého červeného vinného octa
- 1 lžička sody
- špetka soli
Na krém:
- 250g mascarpone
- 250g Philadelphia
- 300ml smetany ke šlehání
- 100g moučkového cukru
Na ganache:
- 100 g čokolády
- 100 g smetany ke šlehání
Příprava
1. Všechny sypké ingredience smícháme dohromady. Máslo utřeme s cukrem a přidáme vejce. Postupně po troškách do másla vmícháme sypkou směs.
2. Do podmáslí důkladně vmícháme potravinářské barvivo. Směs zašleháme do máslové pěny.
3. Ve skleničce smícháme červený vinný ocet s jedlou sodou a rychle vmícháme do směsi na těsto. Pečeme asi 25-30 minut. Poté vytáhneme z trouby a necháme asi 10 minut ve formě odstát. Mezitím si připravíme krém.
4. V mixéru vyšleháme Philadelphii s mascarpone. Přidáme cukr a dokonale rozmícháme.
5. Šlehačku ušleháme dotuha a pomalu stěrkou vmícháme do směsi.
*pokud byste nedělali cake pops, ale klasický dort Red velvet, použijte u všech ingrediencí dvojnásobné množství
Dobrou chuť!