Lucie Delicious

Francouzské tousty s balzamikovými švestkami a čokoládou

Bzenecký ocet Balsamico di Modena se dá skvělě použít nejet do slaný receptů, ale také do sladkých. Jak na to Vám ukážeme v tomto receptu.

Bzenecký ocet Balsamico di Modena

Ingredience

Na 2 porce:

  • 4 plátky celozrnného toustového chleba
  • 1 hrnek mandlového mléka
  • 4 lžíce cizrnové mouky
  • 1 lžička drcených lněných semínek
  • 1 lžíce kokosového/třtinového cukru
  • 1 lžička skořice
  • špetka vanilkového prášku
  • kokosový/řepkový olej

Na smažení Balzamikové švestky:

Na dokončení:

  • oblíbená hořká čokoláda
  • čokoládové oříškové máslo
  • lískové oříšky

Příprava

  1. V široké míse prošleháme pomocí metličky mandlové mléko s cizrnovou moukou, drcenými lněnými semínky, cukrem, skořicí a vanilkovým práškem.
  2. Toustové chleby postupně namáčíme v připravené směsi a smažíme z obou stran na kapce kokosového či řepkového oleje.
  3. Mezitím si připravíme balzamikové švestky. Švestky omyjeme, přepůlíme, vypeckujeme. V rendlíku s cukrem, skořicí, balzamikovým octem je budeme zahřívat cca 15 minut. Podlijeme troškou vody, pokud je to potřeba.
  4. Tousty rozdělíme na talíře, poklademe švestkami, doplníme čokoládovým oříškovým máslem, oříšky, hoblinkami čokolády. Případně pocukrujeme a ihned podáváme.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Založit si blog byl jeden z jejích snů. Ze začátku měl fungovat hlavně jako kuchařka pro ni a jejíkamarády, kde bude všechno pěkně pohromadě sepsáno a nafoceno. Do té doby to totiž vypadalo asi takhle: jeden sešit se spoustou heslovitě popsaných papírků a v počítači stovky fotek různých jídel, která jsem kdy uvařila. Samozřejmě ve všem strašný zmatek. Nejsem kuchař, nejsem ani fotograf. Přes to všechno mě hrozně moc baví vařit, fotit a sepisovat recepty na svůj blog, který je mým velkým koníčkem a kde najdete recepty z naší domácí kuchyně.

Více jejích receptů

Lucie Delicious

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu