Ingredience
- 4 kuřecí prsní řízky (asi po 150g)
- sůl
- pepř
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce cukru
- 5 lžic Balsamico octa z Modeny
- 250ml slepičího vývaru (z kostky)
- 150g zakysané krémové smetany
- 400g rajčat
- několik lístků bazalky
Příprava
- Kuřecí řízky omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.
- Na rozehřátém oleji je opečeme nejprve na silném ohni po jedné straně, obrátíme a pak na druhé straně. Vyjmeme a udržujeme v teple.
- Na vypečeném tuku zkaramelizujeme cukr, zalijeme octem a vývarem. Vmícháme zakysanou smetanou a omáčku 5minut povaříme.
- Rajčata omyjeme, rozpůlíme, vybereme semena a plody pokrájíme na kostičky.
- Bazalku opereme a osušíme. Listy otrháme a nadrobno rozkrájíme.
- Obojí přidáme do omáčky, prohřejeme, osolíme a opepříme.
- Řízky nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou. Obložíme lístky bazalky a podáváme s pečenými bramborami či přílohou dle vlastní chuti.
autor: Dušan Novotný
Redakce
foodbloger
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic