Redakce

Kuřecí prsíčka s balzámovou omáčkou

Snadná a chutná kuřecí prsa s omáčkou a čerstvou bazalkou! Je výborná, vyzkoušejte! 

Bzenecký ocet Balsamico di Modena

Ingredience

  • 4 kuřecí prsní řízky (asi po 150g)
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce cukru
  • 5 lžic Balsamico octa z Modeny
  • 250ml slepičího vývaru (z kostky)
  • 150g zakysané krémové smetany
  • 400g rajčat
  • několik lístků bazalky

Příprava

  1. Kuřecí řízky omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.
  2. Na rozehřátém oleji je opečeme nejprve na silném ohni po jedné straně, obrátíme a pak na druhé straně. Vyjmeme a udržujeme v teple.
  3. Na vypečeném tuku zkaramelizujeme cukr, zalijeme octem a vývarem. Vmícháme zakysanou smetanou a omáčku 5minut povaříme.
  4. Rajčata omyjeme, rozpůlíme, vybereme semena a plody pokrájíme na kostičky.
  5. Bazalku opereme a osušíme. Listy otrháme a nadrobno rozkrájíme.
  6. Obojí přidáme do omáčky, prohřejeme, osolíme a opepříme.
  7. Řízky nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou. Obložíme lístky bazalky a podáváme s pečenými bramborami či přílohou dle vlastní chuti.

autor: Dušan Novotný  



Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu