Romana Böhmová

Jarní salát s lososem

Kombinace koprové zálivky, lososa obaleného v sezamu a jarního salátu je neskutečně osvěžující. Příprava jídla vám netrvá déle jak 30 minut, ale výsledná chuť je dokonalá.

Bzenecký ocet jablečný

Ingredience

  • Mix salátů
  • 3 ředkvičky
  • 30 g zelené francouzské čočky (proklik na honest market)
  • 120 g lososa (filet)
  • Černý a bílý sezam
  • Krvavý pomeranč
  • Olivový lej
  • Sůl

Na zálivku:

  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička nasekaného kopru
  • Čerstvě mletý pepř
  • Sůl

Příprava

  1. Nejdříve si připravíme zálivku smícháním všech surovin na zálivku.
  2. Čočku si uvaříme v osolené vodě podle návodu.
  3. Lososa si osolíme a obalíme ho sezamu. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a lososa na něm opečeme z každé strany zhruba po minutě. Stáhneme pánev z plotny a necháme ho dojít.
  4. Mezitím si dáme do misky mix salátů a smícháme se zálivkou. Salát naservírujeme do hlubokého talíře, zasypeme čočkou a poklademe na čtvrtky nakrájenými ředkvičkami. Nakonec přidáme plátek lososa a na plátky pokrájený krvavý pomeranč.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Veškeré své poslání vidí v zajímavé práci, která ji naplňuje a neskutečně baví. A navíc dělá to, co každému člověku na světě může přinést lásku, protože jak všichni víme, „láska prochází žaludkem“. Nemusíte trávit hodiny v kuchyni, abyste ji někomu předali, stačí jen přijít na chuť dobrému vaření a pravá láska může být na světě. Podívejte se na některé z jejích receptů a třeba si je zamilujete. A kdo ví, možná se díky nim zamiluje někdo do vás.

Více jejích receptů

Romana Böhmová

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu