Autor receptu

Redakce
foodbloger
Redakce
Slunce, léto a prázdniny jsou v plném proudu. Spousta z vás si užívá zahrádek a navečer grilují nějaké to masíčko s přáteli. Nechcete zkusit něco jiného? Salátek, tortillku s dipem a domácí sirup?
Na dip z červené řepy:
Nedávno jsme pořádali menší party a protože jsem věděla, že řada přátel už má grilovaček až nad hlavu, chtěla jsem něco jiného. Servíroval se salát s cizrnou. Stačí natrhat lístky několika salátů, přidat mrkev či rajčata, okurku....dle chuti a připravit nějakou tu zálivku. Cizrnu jsem použila z konzervy Bonduelle. Salát se dokonale hodil k podávané tortille. Ani mozzarella s rajčátky zakáplá balsamikovým octem z Modeny není špatnou volbou. Stačí nakrájet rajčata a mozzarellu a poskládat na talíř a zakápnout. Ideální je ještě ozdobit bazalkou. Na saláty doporučuji, s mou mamkou (je vyučená kuchařka), mít doma několik druhů octů. Poškádlíte chuťové pohárky a pokrmům dodáte šmrnc. Máme partu Bzeneckých octů a je z čeho si vybírat! Zkoušeli jste je? Dají se použít i na ovocné saláty! No a hlavní chod! Malé tortillky plněné dle vašich chutí. Já zvolila masovou variantu s kukuřičkou Bonduelle. I tento recept je velmi snadný. Na pánvičce osmahnete masíčko, přidáte zeleninu a naplníte tortillu. Tortillu můžete naplnit i grilovaným masem a zajímavou kombinací je i volba Bonduelle Mexico. Několik tortill jsem lehce položila na rozpálený gril a pokrájela na trojúhelníky. Poté jsem k nim na tácek připravila hutnější dipy, které se dají použít i jako pomazánky.
Dip z červené řepy:
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic