Gabriela a Petr Ogurčákovi

Luštěninový salát

Luštěninový salát je výborný, chutný a zvládnou ho i začátečníci!

Bzenecký ocet vinný červený

Ingredience

  • 300g uvařené francouzské čočky (zelená)
  • 100g baby špenátu
  • 1ks halloumi sýra
  • 12ks cherry rajčátek
  • 1 jarní cibulka
  • zralé avokádo

Na dresink:

  • 60ml olivového oleje
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička medu
  • hrst bazalky
  • sůl a pepř

Příprava

  1. Rozpálíme si troubu na 165°C. Malý plech vyložíme pečícím papírem a na něj rozložíme půlky cherry rajčátek rozpůlenou částí nahoru. Pokapeme olivovým olejem a opepříme. Pečeme 30 min.
  2. Mezitím si připravíme dresink, halloumi a zbytek surovin. Do malé mističky přilijeme 60 ml olivového oleje, přidáme 2 lžíce vinného octa, 1 lžičku hořčice, medu a hrst najemno nasekané bazalky. Promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  3. Halloumi rozkrájíme na menší kostky a zprudka orestujeme na olivovém oleji. Následně můžeme ještě překrájet sýr na menší kostičky.
  4. Avokádo a jarní cibulku nakrájíme na jemné plátky.
  5. Na závěr ve středně velké míse smícháme 300g uvařené čočky, 100g špenátu, jarní cibulku, cherry rajčátka, avokádo a kostky halloumi. Přilijeme podle chuti dresink a případně dochutíme solí, pepřem či octem.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Pohled na jídlo jim převrátila naruby kniha It starts with food (Jídlo na prvním místě). Začali si uvědomovat, jak obrovský vliv na lidské tělo mají potraviny, které jíme. Chtějí ukázat, že zdravé jídlo neznamená nudnou dušenou zeleninu bez chuti. Že zdravý talíř je mnohem chutnější než jídlo smažené, oslazené, apod. Nechtějí, ale nikomu říkat, co jíst, a co nejíst. Rádi by, aby každý na jejich blogu našel trochu inspirace, ať už je vegetarián, vegan, jí podle pravidel palea nebo primal, nejí lepek nebo cukr…

Více receptů autora

Gabriela a Petr Ogurčákovi

foodblogeři


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu