Redakce

Salát s tuňákem, vejci, okurkou a rajčaty

Osvěžující a chutná kombinace. Vyzkoušejte ji!

Bzenecký ocet vinný červený

Ingredience

  • 500g těstovin (mušle nebo vřetena)
  • 200g nakrájených fazolek (čerstvé fazolky vařené 7 min ve slané vodě nebo zelené fazolky přímo z konzervy)
  • 2 nakrájené papriky
  • 2 nakrájené cibulky
  • 200g tuňáka v konzervě
  • 2 PL rostlinného oleje
  • 60ml Bzenecký vinný ocet kvasný z červeného vína
  • 1 PL citrónové šťávy
  • 1 prolisovaný stroužek česneku
  • 1 PL cukru
  • 1 na kolečka nakrájená velká zavařená okurka
  • 6 uvařených vajíček nakrájených na čtvrtiny
  • 4 rajčata nakrájené na osminky

Příprava

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme a necháme odkapat.
  2. Těstoviny, fazolky, papriky a cibulky promícháme.
  3. Z tuňáka odlejeme olej do misky a maso roztlačíme vidličkou.
  4. Olej z tuňáka, rostlinný olej, Bzenecký vinný ocet z červeného vína, citrónovou šťávu, česnek a cukr důkladně vyšleháme. Osolte a okořeňte dle vlastní chuti.
  5. Těstoviny dáme na velký talíř spolu s nakrájenou okurkou, vajíčky, rajčaty, tuňákem a poté zalijeme zálivkou.

autor: Alena Klímová



Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu