Ingredience
• cibuli
• 300 g hrášku
• 400 ml vývaru/vody
• 150 ml smetany
• sůl a pepř
• Bzenecký ocet Balsamico di Modena
• cukr krystal
Příprava
- Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme mražený hrášek a zalijeme vývarem nebo vodou. Osolíme a opepříme a necháme 15 minut vařit.
- Když je hrášek měkký, rozmixujeme ho tyčovým mixérem do krému. (Můžeme přecedit přes sítko).
- Přidáme smetanu a ještě chvilku povaříme.
- Na pánvi smícháme jednu lžíci cukru a jednu lžíci Balsamica, necháme rozpustit, dokud se nevytvoří karamelová hmota.
- Polévku podáváme pokapanou balsamicovým karamelem a podle chuti můžeme přidat i krutony.
Dobrou chuť!