Mini Pavlova je u nás opravdu hodně oblíbený dezert. Je na něm skvělé, že si ho můžete ozvláštnit třeba citrónovým krémem nebo si ho připravit jen tak se šlehačkou. A zdobení už je jen na vaší fantazii.
Na pečící papír si nakreslete 10 koleček o velikosti zhruba 8 cm (mezi kolečky nechte větší rozestupy).
Předehřejte si troubu na 150 stupňů.
Bílky dejte do mísy, přidejte špetku soli a vyšlehejte do hustého sněhu. Během šlehání přidávejte postupně prosátý moučkový cukr. Ke konci přidejte vanilkový extrakt, škrob a vinný ocet.
Na nakreslená kolečka vytvořte rovnoměrně sněhové hromádky. Uprostřed nich udělejte mírné důlky.
V momentě, kdy do trouby dáte plechy, snižte teplotu na 110 stupňů. Během pečení neotvírejte troubu.
Sníh v troubě sušte 50-60 minut. Pavlova by měla být na povrchu křupavá, ale neměla by zhnědnout.
Po uplynutí doby vypněte troubu a nechte je uvnitř vychladnout.
Mezitím si ušlehejte šlehačku.
Dezert si ozdobte čerstvým ovocem a nasekanými pistáciemi, případně lyofilizovanými malinami.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Veškeré své poslání vidí v zajímavé práci, která ji naplňuje a neskutečně baví. A navíc dělá to, co každému člověku na světě může přinést lásku, protože jak všichni víme, „láska prochází žaludkem“. Nemusíte trávit hodiny v kuchyni, abyste ji někomu předali, stačí jen přijít na chuť dobrému vaření a pravá láska může být na světě. Podívejte se na některé z jejích receptů a třeba si je zamilujete. A kdo ví, možná se díky nim zamiluje někdo do vás.