Slanej Tom

Nakládaná vejce

Připravte si originální svačinu, vylepšete bramborový salát nebo oživte běžné pohoštění pro návštěvu. Tyto nakládaná vejce můžete klidně sníst i samotná, přidat je do sendviče a nebo díky nim oživit běžný sýrový talíř.

Bzenecký ocet jablečný

Bzenecký ocet kvasný lihový

Ingredience

  • 10 vajec
  • 1 ks červená nebo žlutá cibule
  • chilli dle chuti
  • větvičky tymiánu
  • stroužky česneku – do každé sklenice 1 ks

Na nálev:

Příprava

  1. Opláchneme vejce a vložíme je do hrnce. Zalijeme je studenou vodou, přivedeme k varu, vypneme plamen, přikryjeme hrnec pokličkou a necháme vejce stát 15 minut.
  2. Poté vejce zchladíme v ledové vodě a oloupeme.
  3. Cibuli si nakrájíme na kroužky a oloupeme česnek.
  4. V malém hrnci nebo rendlíku si smícháme vodu, jablečný ocet, kvasný ocet, nové koření, hořčičné semínko, cukr a sůl. Přivedeme k varu a poté odstavíme.
  5. Do čisté sklenice vložíme uvařená a oloupaná vejce, cibuli a rozmarýn.
  6. Zalijeme horkým nálevem, uzavřeme sklenici víkem a dobře protřepeme, aby se mezi vejci odstranily vzduchové bubliny.
  7. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a poté vložíme do lednice alespoň na 24 hodin.
  8. Podáváme jako předkrm s ančovičkami a koprem. Můžeme je použít také do salátů nebo podávat samotné s pečivem.

Dobrou chuť!

Tipy:

  1. Nakládaná vejce uchováváme v lednici až po dobu 3 týdnů.
  2. Pokud chceme nakládaná vejce uchovávat déle, zavaříme je stejně jako třeba utopence.
  3. Vejce podáváme při pokojové teplotě.

AUTOR RECEPTU

Populární influencer a kuchař baví celý internet svými vychytanými recepty, které možná ještě neznáte. Není divu, své bohaté zkušenosti sbíral během svých kulinářských cest po celé Evropě a USA. Ve svých videích se zaměřuje na asijskou, kreolskou, tex-mex i tradiční českou kuchyni. S jeho originálními recepty si každý najde něco nového a zajímavého.

Více receptů autora


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu

Záložka