
Slanej Tom
Nakládaná vejce
Připravte si originální svačinu, vylepšete bramborový salát nebo oživte běžné pohoštění pro návštěvu. Tyto nakládaná vejce můžete klidně sníst i samotná, přidat je do sendviče a nebo díky nim oživit běžný sýrový talíř.
Ingredience
- 10 vajec
- 1 ks červená nebo žlutá cibule
- chilli dle chuti
- větvičky tymiánu
- stroužky česneku – do každé sklenice 1 ks
Na nálev:
- 1 l vody
- 150 ml Bzeneckého jablečného octa
- 150 ml Bzeneckého lihového octa
- 1 lžička hořčičného semínka
- 3 kuličky nového koření
- 90 g cukru
- 1 lžíce soli

Příprava
- Opláchneme vejce a vložíme je do hrnce. Zalijeme je studenou vodou, přivedeme k varu, vypneme plamen, přikryjeme hrnec pokličkou a necháme vejce stát 15 minut.
- Poté vejce zchladíme v ledové vodě a oloupeme.
- Cibuli si nakrájíme na kroužky a oloupeme česnek.
- V malém hrnci nebo rendlíku si smícháme vodu, jablečný ocet, kvasný ocet, nové koření, hořčičné semínko, cukr a sůl. Přivedeme k varu a poté odstavíme.
- Do čisté sklenice vložíme uvařená a oloupaná vejce, cibuli a rozmarýn.
- Zalijeme horkým nálevem, uzavřeme sklenici víkem a dobře protřepeme, aby se mezi vejci odstranily vzduchové bubliny.
- Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a poté vložíme do lednice alespoň na 24 hodin.
- Podáváme jako předkrm s ančovičkami a koprem. Můžeme je použít také do salátů nebo podávat samotné s pečivem.
Dobrou chuť!
Tipy:
- Nakládaná vejce uchováváme v lednici až po dobu 3 týdnů.
- Pokud chceme nakládaná vejce uchovávat déle, zavaříme je stejně jako třeba utopence.
- Vejce podáváme při pokojové teplotě.


AUTOR RECEPTU
Populární influencer a kuchař baví celý internet svými vychytanými recepty, které možná ještě neznáte. Není divu, své bohaté zkušenosti sbíral během svých kulinářských cest po celé Evropě a USA. Ve svých videích se zaměřuje na asijskou, kreolskou, tex-mex i tradiční českou kuchyni. S jeho originálními recepty si každý najde něco nového a zajímavého.