Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel a celer) si očistíme a nastrouháme na nudličky.
Do hrnce dáme vodu, sůl, ocet, cukr, koření (nové koření, šalvěj, estragon) a přivedeme k varu. Poté přidáme připravenou zeleninu a vaříme cca 5 minut.
Do dobře vymyté sklenice přendáme povařenou zeleninu, mírně upěchujeme a zalijeme nálevem. Ještě horké uzavřeme, na 5 minut otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
TIP: Hotovou zeleninu slejeme a použijeme do bramborového salátu. Díky tomu budeme mít bramborový salát hotový během chvíle. Tato nakládaná zelenina dodá bramborovému salátu jedinečnou chuť.
Autor receptu
Veškeré své poslání vidí v zajímavé práci, která ji naplňuje a neskutečně baví. A navíc dělá to, co každému člověku na světě může přinést lásku, protože jak všichni víme, „láska prochází žaludkem“. Nemusíte trávit hodiny v kuchyni, abyste ji někomu předali, stačí jen přijít na chuť dobrému vaření a pravá láska může být na světě. Podívejte se na některé z jejích receptů a třeba si je zamilujete. A kdo ví, možná se díky nim zamiluje někdo do vás.