Romana Böhmová

Nakládaná zelenina na bramborový salát

Tato nakládaná zeleninová směs je skvělým ozvláštněním tradičního bramborového salátu. 

Bzenecký ocet vinný bílý

Ingredience

  • 300 g mrkve
  • 300 g petržele
  • 300 g celeru
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 4 lžíce bzeneckého bílého vinného octa
  • snítka šalvěje a estragonu (nemusí být)
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 litr vody

Příprava

  1. Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel a celer) si očistíme a nastrouháme na nudličky.
  2. Do hrnce dáme vodu, sůl, ocet, cukr, koření (nové koření, šalvěj, estragon) a přivedeme k varu. Poté přidáme připravenou zeleninu a vaříme cca 5 minut.
  3. Do dobře vymyté sklenice přendáme povařenou zeleninu, mírně upěchujeme a zalijeme nálevem. Ještě horké uzavřeme, na 5 minut otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

TIP: Hotovou zeleninu slejeme a použijeme do bramborového salátu. Díky tomu budeme mít bramborový salát hotový během chvíle. Tato nakládaná zelenina dodá bramborovému salátu jedinečnou chuť.


Autor receptu

Veškeré své poslání vidí v zajímavé práci, která ji naplňuje a neskutečně baví. A navíc dělá to, co každému člověku na světě může přinést lásku, protože jak všichni víme, „láska prochází žaludkem“. Nemusíte trávit hodiny v kuchyni, abyste ji někomu předali, stačí jen přijít na chuť dobrému vaření a pravá láska může být na světě. Podívejte se na některé z jejích receptů a třeba si je zamilujete. A kdo ví, možná se díky nim zamiluje někdo do vás.

Více jejích receptů

Romana Böhmová

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu