Křen oloupeme a nastrouháme najemno. Z daného množství bychom měli mít aspoň 220 g strouhaného křenu. Pokud je váha nižší, přidáme ještě křen a nastrouháme jej.
Připravíme si nálev. V kastrolu svaříme Bzenecký ocet s cukrem a solí. Následně vaříme asi 5 minut.
Pak vsypeme křen a vaříme asi ještě 1 - 2 minuty.
Křenovou hmotou naplníme připravené sklenice, pořádně je uzavřeme a asi týden necháme uležet.
Kniha 100 receptů ke stažení ZDARMA a další pravidelná inspirace
Přidejte se k nám a získejte online knihu plnou skvělých receptů. Čas od času vám také pošleme naše nové recepty, tipy na zavařování a nakládání i informace o nejnovějších soutěžích.
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947