Redakce

Brambory s balzámovým octem

Brambory na jiný způsob než běžně známe, pojšte si je s námi připravit!

Bzenecký ocet Balsamico di Modena

Ingredience

  • 1kg malých nových brambor
  • 5 lžic  Balsamico octa z Modeny
  • 1 lžička akátového nebo řepkového medu
  • 2 svazky bazalky
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • 4 lžíce oliv. oleje (lisovaného za studena)
  • 1 lžíce strouhaného parmazánu

Příprava

  1. Brambory důkladně omyjeme a vaříme ve slup­ce asi 20 min. Poté je scedíme, necháme částečně vychladnout, ještě vlažné oloupeme a necháme vychladnout úplně.
  2. Balzámový ocet uvedeme do varu s medem a asi 1 min. povaříme.
  3. Bazalku omyjeme, osuší­me a otrháme z ní lístky. Třetinu odložíme stranou, zbytek nahrubo posekáme.
  4. Na velké pánvi rozehřejeme olej, brambory na něm dozlatova opečeme a osolíme je.
  5. Přilijeme směs z octa a medu a vše osmahneme. Vmícháme olivový olej a posekanou bazalku.
  6. Brambory rozdě­líme na talíře, ozdobíme odloženými lístky bazalky a ještě horké podáváme. autor: Jana Rašková


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu