Brambory kartáčkem a vodou očistěte, a pak je nakrájejte na tenké plátky (cca 3-4mm široké).
V hrnci smíchejte vodu a Bzenecký ocet. Přidejte plátky brambor, přiveďte k varu, pak ztlumte plamen a nechte probublávat asi 5-7 minut, nebo dokud nezměknou.
Zceďte, vysušte papírovou utěrkou nebo nechte oschnout.
Předehřejte troubu - zapněte gril. Potřete brambory olejem (pokud máte ve spreji, půjde vám to lépe), nebo si vezměte na pomoc mašlovačku. Osolte a lehce opepřete a dejte v jedné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem.
Pečte dokud nezezlátnou - 5-7 minut, pak je otočte a pečte dalších 5 minut. Podávejte teplé.
Kniha 100 receptů ke stažení ZDARMA a další pravidelná inspirace
Přidejte se k nám a získejte online knihu plnou skvělých receptů. Čas od času vám také pošleme naše nové recepty, tipy na zavařování a nakládání i informace o nejnovějších soutěžích.
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947