Karolína Kounová Roubíčková

Grilovací hot dog párty

Prý že horečku po hamburgerech pomalu ale jistě nahrazuje horečka po hot dozích (dogách?). To já sice nevím, ale napadlo mě připravit grilovací párty, kde hot dogy hrají hlavní roli.

Bzenecký ocet jablečný

Ingredience

Na 8 porcí:

desetiminutový kečup

  • 1 cibule na kostičky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce Bzeneckého jablečného octa
  • špetka nového koření
  • 200g rajčatové passaty
  • cukr podle chuti
  • sůl

Sriracha majonéza

  • 150g majonézy
  • 1 lžíce chilli omáčky Sriracha
  • šťáva z poloviny limetky

sladkokyselá cibulka

  • 0,5kg cibule na půlkolečka
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce Bzeneckého červeného vinného octa
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • špetka soli

salsa z kukuřice

  • 200g sterilované kukuřice
  • 100g cherry rajčat
  • polovina červené cibule
  • snítka koriandru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl

na sestavení

  • 8 housek na hot dog
  • 8 dobrých grilovacích klobásek

Příprava

Fajn na tom je, že většinu práce zvládnete předem, kdy je třeba připravit všechny možné náplně a oblohy. Pak už se jen opékají klobásky, takže nemusíte otročit u grilu celý večer, a hosté si sami zvolí, jak si svůj hot dog sestaví. Můžete to zkusit hned příště a to mi pak napište, jaký to mělo úspěch. Tak jdem na to.

Na 8 porcí:

desetiminutový kečup

  1. Na oleji nechám zesklovatět cibuli, pak na ni naliju jablečný ocet a nechám odpařit.
  2. K cibuli přidám nové koření, zaliju passatou a pod pokličkou nechám probublávat 10 minut.
  3. Na závěr přidám trochu cukru a soli a kečup rozmixuju ponorným mixérem na jemno.

Sriracha majonéza

  1. V misce promíchám majonézu se Srirachou a na závěr vmíchám limetkovou šťávu.

sladkokyselá cibulka

  1. Na oleji za stálého míchání nechám opékat cibuli do světle zlaté barvy, což trvá asi 10 minut.
  2. K cibuli přidám vinný ocet, nechám odpařit, vmíchám třinový cukr a špetku soli a společně nechám dopéct do tmavě zlatavé barvy.
  3. Nechám vychladnout.

salsa z kukuřice

  1. Kukuřici promíchám s nakrájenými rajčaty, na jemno nasekanou červenou cibulí a koriandrem.
  2. Zeleninu zaliju olivovým olejem a dosolím.
  3. Nechám odležet.

na sestavení

  1. Housky je dobré před podáváním trochu opéct na grilu.
  2. Do rozkrojených housek položím opečenou klobásku a podle chuti a přání strávníků přidám již hotové oblohy nebo to nechám na každém, ať si obloží sám.

Autor receptu

Blog založila proto, aby se její vášeň dostala dál, než jen na práh vlastní kuchyně. Blog se pro ni stal i terapií v běžném životě a je zásobárnou vyzkoušených receptů pro lepší den. Věří, že její zájmem a posedlost dobrým jídlem se tak trochu přenese i na vás a budete si společně užívat tu nikdy neutuchající vášeň pro jídlo! 

Více jejích receptů

Karolína Kounová Roubíčková

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu