Redakce
Zavařené kukuřičky
Zavařované kukuřičky jsou velmi dobré například ke grilování!
Ingredience
- cca. 6 kukuřičných klasu
- 1 PL soli
- 720 ml Bzeneckého bílého vinného octa
- 240 ml cukru
- 1 PL nakládacího koření
- 2 bobkové listy
- kousek (asi 3 cm) skořicové kury; lze vynechat
Příprava
- Kukuřici dejte do hrnce spolu se solí a zalijte ji vodou, aby byla potopená. Dejte do chladu.
- Dvě litrové sklenice sterilizujte ve vařící vodě 5 minut. Ve větším hrnci smíchejte vinný ocet, cukr a koření, přidejte bobkový list a případně skořici.
- Přiveďte do varu a vařte slabým varem, až se cukr rozpustí. Kukuřici vyjmete z vody, opláchnete ji a dejte ji do hrnce s nálevem. Uveďte do varu, snižte teplotu a vařte mírným varem 10 minut.
- Uvařenou kukuřici vyjmete děrovanou naběračkou a dejte ji do vysterilizovaných sklenic.
- Z nálevu odstraňte bobkový list a skořici a kukuřici ve sklenicích nálevem zalijte. Kukuřice musí být úplně potopená a nálev by mel sahat do výsky asi 10-15 mm od víčka.
- Okraje sklenic osušte a sklenice zavíčkujte. Sterilizujte je ve vodě 80-85 st. C horké asi 10 minut. Po otevření uchovávejte sklenice v chladničce.
Zdroj: www.bzeneckyocet.cz