Kukuřici dejte do hrnce spolu se solí a zalijte ji vodou, aby byla potopená. Dejte do chladu.
Dvě litrové sklenice sterilizujte ve vařící vodě 5 minut. Ve větším hrnci smíchejte vinný ocet, cukr a koření, přidejte bobkový list a případně skořici.
Přiveďte do varu a vařte slabým varem, až se cukr rozpustí. Kukuřici vyjmete z vody, opláchnete ji a dejte ji do hrnce s nálevem. Uveďte do varu, snižte teplotu a vařte mírným varem 10 minut.
Uvařenou kukuřici vyjmete děrovanou naběračkou a dejte ji do vysterilizovaných sklenic.
Z nálevu odstraňte bobkový list a skořici a kukuřici ve sklenicích nálevem zalijte. Kukuřice musí být úplně potopená a nálev by mel sahat do výsky asi 10-15 mm od víčka.
Okraje sklenic osušte a sklenice zavíčkujte. Sterilizujte je ve vodě 80-85 st. C horké asi 10 minut. Po otevření uchovávejte sklenice v chladničce.