Redakce

Zavařené kukuřičky

Zavařované kukuřičky jsou velmi dobré například ke grilování!

Bzenecký ocet vinný bílý

Ingredience

  • cca. 6 kukuřičných klasu
  • 1 PL soli
  • 720 ml Bzeneckého bílého vinného octa
  • 240 ml cukru
  • 1 PL nakládacího koření
  • 2 bobkové listy
  • kousek (asi 3 cm) skořicové kury; lze vynechat

Příprava

  1. Kukuřici dejte do hrnce spolu se solí a zalijte ji vodou, aby byla potopená. Dejte do chladu.
  2. Dvě litrové sklenice sterilizujte ve vařící vodě 5 minut. Ve větším hrnci smíchejte vinný ocet, cukr a koření, přidejte bobkový list a případně skořici.
  3. Přiveďte do varu a vařte slabým varem, až se cukr rozpustí. Kukuřici vyjmete z vody, opláchnete ji a dejte ji do hrnce s nálevem. Uveďte do varu, snižte teplotu a vařte mírným varem 10 minut.
  4. Uvařenou kukuřici vyjmete děrovanou naběračkou a dejte ji do vysterilizovaných sklenic.
  5. Z nálevu odstraňte bobkový list a skořici a kukuřici ve sklenicích nálevem zalijte. Kukuřice musí být úplně potopená a nálev by mel sahat do výsky asi 10-15 mm od víčka.
  6. Okraje sklenic osušte a sklenice zavíčkujte. Sterilizujte je ve vodě 80-85 st. C horké asi 10 minut. Po otevření uchovávejte sklenice v chladničce.

Zdroj: www.bzeneckyocet.cz



Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu