Karolína Kounová Roubíčková

Pečená zelenina s fazolemi a sýrem Halloumi

V létě se asi většina z nás snaží minimalizovat minimalizovat čas strávený v kuchyni, a tak volí přípravu jídla stylem pečení. Připravte si s námi vskutku letní jídlo, u kterého nestrávíte mnoho času přípravou, a přesto si užijete naprosto dokonalý výsledek. To splňuje pečená letní zelenina, která je díky přidaným fazolím dostatečně sytá jako hlavní chod a grilovaný sýr je příjemným zpestřením.

BIO kvasný jablečný ocet

Ingredience

  • plechovka bílých máslových fazolí
  • 600 g směsi zeleniny (cuketa, lilek, paprika, řapíkatý celer)
  • hrst zelených a černých oliv
  • lžička sušené bazalky
  • olivový olej
  • 3 lžíce Jablečného kvasného bio octa od Bzeneckého octa
  • citron
  • 200 g cherry rajčat
  • 400 g sýra Halloumi
  • rukola
  • sůl

Příprava

  1. Na plech si dáme okapané máslové fazole a na kostky nakrájenou zeleninu spolu s olivami.
  2. Přidáme sušenou bazalku, olivový olej, jablečný ocet, osolíme a vše promícháme.
  3. Navrch rozložíme plátky citronu, cherry rajčata, lehce ještě zakápneme olejem a pečeme v troubě předehřáté na 190°C cca 30 minut.
  4. Mezitím si na pánvi s kapkou oleje opečeme plátky sýra z obou stran dozlatova.
  5. Pečenou zeleninu s fazolemi a zlatavým sýrem servírujeme s rukolou a nejlépe s čerstvou bagetou.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Blog založila proto, aby se její vášeň dostala dál, než jen na práh vlastní kuchyně. Blog se pro ni stal i terapií v běžném životě a je zásobárnou vyzkoušených receptů pro lepší den. Věří, že její zájmem a posedlost dobrým jídlem se tak trochu přenese i na vás a budete si společně užívat tu nikdy neutuchající vášeň pro jídlo! 

Více receptů autora

Karolína Kounová Roubíčková

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu

Záložka