Autor receptu
Kreativně zaměřená s láskou k vaření, ráda vymýšlí a realizuje nové recepty. Kombinuje nové suroviny, takřka každý recept si přetvoří k obrazu svému. Jediné co se snaží dodržovat jsou rodinné recepty.

Barbora Říhová
foodblogerka
Barbora Říhová
Salát z červené řepy se báječně hodí na vegetariánské chlebíčky/jednohubky i jako osvěžující večeře nebo svačinka, ideálně s křupavým toustem.
K dokončení: klíčky, výhonky, ořechy, rukola, sýr - feta, balkán nebo cottage
Náročnost: snadné
Čas: cca 30 min + případné pečení řepy
Na zjemnění a osvěžení jsem přidala creme fraiche, ale postačí i zakysaná smetana s vyšším procentem tuku (16/18), můžete dát i tučný bílý jogurt, pokud možno řeckého typu, salát pak ale bude trochu řidší než právě s creme fraiche. Řepa je sama o sobě sladší, takže k ní ladí přidání něčeho kyselejšího, může to být samozřejmě i citron, ale červený vinný ocet dodá ten správný šmrnc, balzamiko můžete dát i klasické, ale např. Balsamico krémové má sladší a výraznější chuť. O využití octů se můžete dočíst i zde. Řepový salát je výborný i samotný, ale pokud máte rádi, neváhejte jej při podávání doplnit sýrem, feta či balkánský tvoří s řepou dokonalou harmonii. Skvělé jsou (obzvláště teď po zimě) klíčky všeho druhu, které v sobě mají spousty vitamínů.
TIP: Řepu můžete koupit už předvařenou, pokud ji budete zpracovávat sami doma syrovou, doporučuji pečení v alobalu, s kapkou oleje řepu zabalte a pečte na 200°C přibližně hodinku, záleží na velikosti. Pečením se zvýrazní chuť, oproti vaření ve vodě.
TIP 2: Pokud máte rádi říznější chutě, přidejte do salátu trochu čerstvého nastrouhaného křenu.
Dobrou chuť
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic