Romana Böhmová

Salát s kuřecím masem a medovo-balsamicovým dresinkem

V teplém počasí často nemáme chuť na těžká jídla. Přinášíme vám tip na zajímavou medovo-balsamicovou omáčku, díky které i obyčejný salát proměníte ve speciální jídlo. Stačí už jen osmažit kuře a lehké letní jídlo máte hotové!

Bzenecký ocet Balsamico crema

Ingredience

Na kuře:

  • 250 g kuřecích prsou
  • hladkou mouku
  • vajíčko
  • panko strouhanku
  • přepuštěné máslo
  • koření na kuře
  • sůl a pepř

Na medovo-balsamicovou omáčku:

Příprava

  1. Jako první si připravíme kuřecí maso. Prso rozdělíme na 2 nebo 3 plátky, které z obou stran osolíme, opepříme a okořeníme. Následně je obalíme v mouce, rozmíchaném vajíčku a nakonec i panko strouhance. Na pánvi rozpustíme 2 lžíce přepuštěného másla a maso na něm dozlatova osmažíme.
  2. Do mísy si dáme mix salátů, na plátky nakrájené ředkvičky, na kousky nakrájenou okurku a na čtvrtky cherry rajčata. Směs zakápneme olivovým olejem a balsamikový krémem a promícháme.
  3. Na závěr si připravíme omáčku. V rendlíku smícháme med, sojovou omáčku a nadrobno nakrájený česnek. Vše necháme na mírném plameni rozpustit. Nakonec přidáme i balsamico crema a sezam a promícháme.
  4. Na promíchaný salát servírujeme nakrájené kuřecí maso, které polijeme medovo-balsamicovou omáčkou. 

    Dobrou chuť!

Autor receptu

Veškeré své poslání vidí v zajímavé práci, která ji naplňuje a neskutečně baví. A navíc dělá to, co každému člověku na světě může přinést lásku, protože jak všichni víme, „láska prochází žaludkem“. Nemusíte trávit hodiny v kuchyni, abyste ji někomu předali, stačí jen přijít na chuť dobrému vaření a pravá láska může být na světě. Podívejte se na některé z jejích receptů a třeba si je zamilujete. A kdo ví, možná se díky nim zamiluje někdo do vás.

Více jejích receptů

Romana Böhmová

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu