Bára Navrátilová

Slané italské muffiny

Klasické muffiny známe všichni, ale zkoušeli jste si někdy připravit jejich sladkou variantu na italský způsob?

Bzenecký ocet Balsamico crema

Ingredience

  • 2 vejce
  • 50 g nastrouhaného parmazánu
  • Balsamico créma Bzenecký ocet
  • 80 ml mléka
  • 180 g polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 60 g černých oliv
  • 60 g sušených rajčat v oleji
  • sůl, pepř, oregano

Příprava

  1. Předehřejeme si troubu na 180°C. 
  2. V míse si smícháme vejce s parmazánem a mlékem a v druhé míse si smícháme mouku, kypřící prášek, sůl, pepř, oregano a přidáme je do mixu. Vmícháme tam také olej. 
  3. Naplníme si košíčky na muffiny a ozdobíme nakrájenými olivami a sušenými rajčaty, také můžeme dozdobit čerstvými bylinkami. Pečeme asi 20 minut. Servírujeme zakápnuté Bzeneckým balsamico krémem.

Dobrou chuť!

TIP: Pokud si k muffinům připravíme nějakou svěží pomazánku, bude jejich podávání ještě nápaditější. 


Autor receptu

Kreativní duše a gastronadšenec. Ráda vaří a ještě raději ochutnává. Baví ji objevovat nové chuťové kombinace i učit se tradiční postupy. Svůj čas v kuchyni zachycuje ve videích, které najdete na našich sociálních sítích.

Více receptů autora

Bára Navrátilová

recepty pro sociální sítě a blog


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu

Záložka