Autor receptu
Kreativně zaměřená s láskou k vaření, ráda vymýšlí a realizuje nové recepty. Kombinuje nové suroviny, takřka každý recept si přetvoří k obrazu svému. Jediné co se snaží dodržovat jsou rodinné recepty.

Barbora Říhová
foodblogerka
Barbora Říhová
Sendviče se steakem se dají připravit na mnoho různých způsobů, ale nesmrtelná sladko-slano-nakyslá kombinace s karamelizovanou cibulkou má stále šmrnc a když ji ještě doplníte stejně vyladěným dipem a už tak lahodné maso ještě zakápnete balsamikem, tak chutná naprosto božsky.
Karamelizovaná cibule:
Dip:
Dobrou chuť!
TIPY:
Ideální maso do sendvičů je flank steak, ale sáhnout případně můžete i po jiném druhu vyzrálého steaku, když bude dostatečně vysoký. Dejte si pozor, aby maso bylo vyzrálé, jen takové je vhodné na minutkovou přípravu, jinak je nutné ho déle péct. Jeden flank steak vystačí na 2 – 3 sendviče. Maso vyndejte před přípravou z lednice o 30 minut dříve. Připravit se dá na pánvi i na grilu a dokonalý steak během pár minut vykouzlí horkovzdušná fritéza. Flank steak je ideální připravovat na medium rare (tj. vnitřní teplota 50 – 55°C). Hotový steak nechte vždy pár minut odpočinout (cca 15) a krájejte jej napříč přes vlákna.
Karamelizovanou cibuli lze připravit několik dní předem, v lednici vydrží až měsíc, je tedy dobré udělat rovnou větší dávku, protože je výborná nejen do sendvičů, burgerů a hot dogů. Využít ji můžete do různých slaných chuťovek (nejen z listového těsta) a koláčů, do těstovin, noků, omáček, k masu i do pomazánek. Dokonalá bude i s hermelínem ke sklence vína.
Pečivo zvolte podle vlastních preferencí, v našem případě je to rozmarýnová foccacia, ale skvělá bude i poctivá řemeslná ciabatta, francouzská bageta, americký toust nebo nějaká dobrá houstička.
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947