Oh My Chef

Marinovaný siven s rajčatovým salátem

Zavináč nesmí chybět v žádné správné hospodě, na tom se snad shodneme všichni. Není ale mnoho lidí, co by si je připravovali doma, přitom je to tak snadné…nechejte se inspirovat.

Bzenecký ocet vinný bílý

Ingredience

Na 2 porce:

  • 4 filety sivena
  • 50 ml bzeneckého bílého vinného octa
  • 100 ml vody
  • 1 lžičku soli
  • 2 lžičky cukru
  • estragon, šalvěj
  • 6 rajčat tomino
  • 1 malou červenou cibuli
  • 1 plátek chleba na krutony
  • 1 lžíci másla
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Příprava

  1. Nejdříve si vykostíme filety, lehce posolíme a poprášíme cukrem.
  2. Necháme 2 hodiny marinovat a potom opláchneme.
  3. Stočíme dokulata jako zavináče a propíchneme párátkem.
  4. Ocet, vodu, cukr a sůl přivedeme k varu a necháme zchladit na cca 70 stupňů. Přidáme bylinky i rybu a vložíme do nádoby tak, aby mezi sebou neměly jednotlivé kousky moc volného místa.
  5. Přelijeme nálevem a necháme ještě na páře v hrnci dalších 5 minut dojít. Jde o to, aby se ryba kompletně prohřála.
  6. Uzavřeme víčkem a necháme marinovat. Minimálně 2 dny, my jsme je ale jedli až po 2 týdnech a byly luxusní.
  7. Rajčata nakrájíme na menší kousky.
  8. Chleba nakrájíme na kostičky a opečeme na másle. Osolíme.
  9. Naklademe na talíř společně s rybou, zakápneme olivovým olejem a ozdobíme estragonem.
  10. Nezapomeneme na krutony a můžeme podávat.
  11. Na ozdobu můžeme použít i kousky salátu anebo třeba chléb.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Oh My Chef spolu tvoří Edita a Honza. Honza je šéfkuchař, který vaří i doma, Edita je foodie s občasnými sklony ke grafomanii. Oh My Chef je vhledem do naší domácí kuchyně a zároveň také naším prvním společným projektem (čtěte: pokud náš vztah vydrží tohle, tak už zvládneme cokoliv).

Více jejích receptů

Oh My Chef

foodblogeři


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu