Zavináč nesmí chybět v žádné správné hospodě, na tom se snad shodneme všichni. Není ale mnoho lidí, co by si je připravovali doma, přitom je to tak snadné…nechejte se inspirovat.
Nejdříve si vykostíme filety, lehce posolíme a poprášíme cukrem.
Necháme 2 hodiny marinovat a potom opláchneme.
Stočíme dokulata jako zavináče a propíchneme párátkem.
Ocet, vodu, cukr a sůl přivedeme k varu a necháme zchladit na cca 70 stupňů. Přidáme bylinky i rybu a vložíme do nádoby tak, aby mezi sebou neměly jednotlivé kousky moc volného místa.
Přelijeme nálevem a necháme ještě na páře v hrnci dalších 5 minut dojít. Jde o to, aby se ryba kompletně prohřála.
Uzavřeme víčkem a necháme marinovat. Minimálně 2 dny, my jsme je ale jedli až po 2 týdnech a byly luxusní.
Rajčata nakrájíme na menší kousky.
Chleba nakrájíme na kostičky a opečeme na másle. Osolíme.
Naklademe na talíř společně s rybou, zakápneme olivovým olejem a ozdobíme estragonem.
Nezapomeneme na krutony a můžeme podávat.
Na ozdobu můžeme použít i kousky salátu anebo třeba chléb.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Oh My Chef spolu tvoří Edita a Honza. Honza je šéfkuchař, který vaří i doma, Edita je foodie s občasnými sklony ke grafomanii. Oh My Chef je vhledem do naší domácí kuchyně a zároveň také naším prvním společným projektem (čtěte: pokud náš vztah vydrží tohle, tak už zvládneme cokoliv).