Recepty z jednoho hrnce milujeme všichni. Jsou rychlé, jednoduché a navíc chutné, vyzkoušejte tyto uzené fazole, které máte během chvilky a pochutná si celá rodina.
Slaninu a klobásu si nakrájíme na kostičky a přidáme do kastrolu nebo pánve, do které si nejprve nalijeme olej. Opékáme přibližně 3 minuty, dokud slanina a kloba?sa nezačnou zla?tnout.
Přidáme cibuli a opékáme 4 minuty dosklovita, po této době přidáme k cibuli c?esnek a opékáme ještě tak 3 minuty.
Dále vlijeme do hrnce či pánve kra?jena? rajc?ata, rajc?atovou pastu a ochutíme cukrem, octem a hor?c?ici?. Následně pr?ivedeme k mi?rne?mu varu, nepr?ikla?píme pokličkou.
Přisypeme fazole a pokrájená cherry rajčátka a za obc?asne?ho mi?cha?ni? vaříme cca 15 minut, dokud oma?c?ka nezhoustne. Podle chuti osolíme, aby se chuti spojily a přidáme uzenou papriku.
V druhém hrnci přivedeme vodu k varu a přidáme vejce, které budeme vařit cca 5 minut. Poté je vylovíme z vody a rychle a kra?tce zchladíme pod tekouci? studenou vodou. Opetrně je oloupeme tak, abychom nenapi?chli z?loutek. Dokud nebudeme podávat, uchováme vejce v misce s teplou vodou.
Do misek rozde?líme fazole a na ne? poloz?íme oloupana? vejce. Na závěr už jen opepr?íme je a posypeme petrz?elkou. Poda?váme s c?erstvy?m pec?ivem nebo s toustem.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Kreativní duše a gastronadšenec. Ráda vaří a ještě raději ochutnává. Baví ji objevovat nové chuťové kombinace i učit se tradiční postupy. Svůj čas v kuchyni zachycuje ve videích, které najdete na našich sociálních sítích.
Kniha 100 receptů ke stažení ZDARMA a další pravidelná inspirace
Přidejte se k nám a získejte online knihu plnou skvělých receptů. Čas od času vám také pošleme naše nové recepty, tipy na zavařování a nakládání i informace o nejnovějších soutěžích.
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947