Bára Navrátilová

Uzené fazole s vejcem

Recepty z jednoho hrnce milujeme všichni. Jsou rychlé, jednoduché a navíc chutné, vyzkoušejte tyto uzené fazole, které máte během chvilky a pochutná si celá rodina.

Bzenecký ocet vinný červený

Ingredience

  • 1 PL oleje
  • 2 PL rajčatového protlaku
  • 2 PL třtinového cukru
  • 1 PL červený vinný ocet
  • 1 PL dijonské hořčice
  • 1 PL uzené papriky
  • 1 ks červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 nožičky vepřové klobásy
  • 2 konzervy krájených rajčat
  • 1 konzerva červených fazolí
  • 100 g cherry rajčat
  • 4 ks vajec
  • pepř
  • sůl
  • petržel
  • pečivo

Příprava

  1. Slaninu a klobásu si nakrájíme na kostičky a přidáme do kastrolu nebo pánve, do které si nejprve nalijeme olej. Opékáme přibližně 3 minuty, dokud slanina a kloba?sa nezačnou zla?tnout.
  2. Přidáme cibuli a opékáme 4 minuty dosklovita, po této době přidáme k cibuli c?esnek a opékáme ještě tak 3 minuty. 
  3. Dále vlijeme do hrnce či pánve kra?jena? rajc?ata, rajc?atovou pastu a ochutíme cukrem, octem a hor?c?ici?. Následně pr?ivedeme k mi?rne?mu varu, nepr?ikla?píme pokličkou. 
  4. Přisypeme fazole a pokrájená cherry rajčátka a za obc?asne?ho mi?cha?ni? vaříme cca 15 minut, dokud oma?c?ka nezhoustne. Podle chuti osolíme, aby se chuti spojily a přidáme uzenou papriku.
  5. V druhém hrnci přivedeme vodu k varu a přidáme vejce, které budeme vařit cca 5 minut. Poté je vylovíme z vody a rychle a kra?tce zchladíme pod tekouci? studenou vodou. Opetrně je oloupeme tak, abychom nenapi?chli z?loutek. Dokud nebudeme podávat, uchováme vejce v misce s teplou vodou.
  6. Do misek rozde?líme fazole a na ne? poloz?íme oloupana? vejce. Na závěr už jen opepr?íme je a posypeme petrz?elkou. Poda?váme s c?erstvy?m pec?ivem nebo s toustem.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Kreativní duše a gastronadšenec. Ráda vaří a ještě raději ochutnává. Baví ji objevovat nové chuťové kombinace i učit se tradiční postupy. Svůj čas v kuchyni zachycuje ve videích, které najdete na našich sociálních sítích.

Více receptů autora

Bára Navrátilová

recepty pro sociální sítě a blog


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu

Záložka