Vanilková panna cotta se zkaramelizovaným ananasem a balsamicovým octem
Receptů na panna cottu najdete nespočet. S tím naším, se zkaramelizovaným ananasem, ale před návštěvou rozhodně zazáříte! Vyzkoušejte tento vynikající lehký dezert, který máte hotový do 30ti minut.
V hrnci smícháme smetanu, cukr a polovinu vanilkového lusku. Směs lehce ohřejeme těsně pod bodem varu a následně necháme zchladnout na teplotu cca 35-40 stupňů.
Během chladnutí smetany si plátky želatiny namočíme do ledové vody. Když smetana vychladne, vymačkané plátky želatiny do ní vložíme. Vše důkladně promícháme a nalijeme buď do malých mističek, ve kterých panna cottu necháme nebo například do silikonových formiček na muffiny, ze kterých ji vyklopíme.
Hotovou panna cottu vložíme do lednice a necháme alespoň 2 hodiny ztuhnout
Během tuhnutí si připravíme zkaramelizovaný ananas. Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm na malé kostičky nakrájený ananas. Když začne zlátnout, přidáme třtinový cukr, balsamicový ocet, citronovou kůru a směs necháme zkaramelizovat (cukr se musí úplně rozpustit).
Hotový ananas necháme lehce vychladnout a následně servírujeme na panna cottu.
TIP: Když místo smetany ke šlehání použijete kokosové mléko, rázem máte Piňa colada dezert.
Autor receptu
Veškeré své poslání vidí v zajímavé práci, která ji naplňuje a neskutečně baví. A navíc dělá to, co každému člověku na světě může přinést lásku, protože jak všichni víme, „láska prochází žaludkem“. Nemusíte trávit hodiny v kuchyni, abyste ji někomu předali, stačí jen přijít na chuť dobrému vaření a pravá láska může být na světě. Podívejte se na některé z jejích receptů a třeba si je zamilujete. A kdo ví, možná se díky nim zamiluje někdo do vás.