Bára Navrátilová
Velikonoční vajíčková pomazánka
Jak využít velikonoční vejce na tvrdo od koledníků? No přece na vajíčkovou pomazánku!
Ingredience
- 4 ks vařená vejce
- 1 ks jarní cibulka
- 200 g lučiny
- 4 lžíce majonézy
- 1 lžička dijonská hořčice
- sůl a pepř
- bageta nebo chleba
- pažitka a ředkvičky k podávání
- 2 lžičky speciálu na saláty s chutí bylinek
Příprava
- Tuhle klasiku si minimálně jednou ročně připravuje snad každá rodina. Potřebujeme na ni jen pár surovin, výsledek je však vynikající.
- Uvařená vejce oloupeme, nakrájíme na malé kousky a dáme do mísy. Přidáme na kolečka pokrájenou jarní cibulku, lučinu, majonézu a hořčici. Vše spolu dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem.
- Hotovou pomazánku mažeme na bagetku, posypeme nasekanou pažitkou a ozdobíme ředkvičkami.
Dobrou chuť!