Romana Böhmová

"Rozbité" bylinkové brambory

Tato příloha je opravdu jednoduchá na přípravu. Brambory jsou oblíbené a jejich obrovskou výhodou je, že se dají připravit na milion způsobů. Jedním z nich jsou i tzv. smashed potatoes neboli rozbité brambory. Brambory si dopředu uvaříte, poté je jednoduše “rozbijete” a dáte péct. Více vám ale už neprozradíme, protože vše důležité najdete v receptu.

Bzenecký ocet Balsamico di Modena

Ingredience

  • 800 g malých brambor
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce rozpuštěného másla (přepuštěného)
  • hrst nasekaných bylinek (např. šalvěj, tymián, estragon, rozmarýn, libeček)
  • 1 - 2 lžíce Bzeneckého balzamikového octa
  • himalájská sůl
  • čerstvě mletý pepř

 

Příprava

  1. Brambory si důkladně omyjeme a ve slupce je uvaříme. Brambory necháme vychladnout.
  2. V misce si smícháme olivový olej, máslo, nasekané bylinky a balzamikový ocet.
  3. Vychladlé brambory dáme na plech s pečicím papírem a pomocí dna skleničky je “rozbijeme” (tzn., že je trochu rozmáčkneme). Poté brambory osolíme a opepříme dle vaší chuti a polijeme hotovou zálivkou.
  4. Brambory pečeme na 200 stupňů 20 - 30 minut do křupava.

Dobrou chuť!

TIP: Jako přílohu můžete podávat například creme fraiche nebo tvaroh smíchaný se solí a nasekanými čerstvými bylinkami, je to neskutečná dobrota.


Autor receptu

Veškeré své poslání vidí v zajímavé práci, která ji naplňuje a neskutečně baví. A navíc dělá to, co každému člověku na světě může přinést lásku, protože jak všichni víme, „láska prochází žaludkem“. Nemusíte trávit hodiny v kuchyni, abyste ji někomu předali, stačí jen přijít na chuť dobrému vaření a pravá láska může být na světě. Podívejte se na některé z jejích receptů a třeba si je zamilujete. A kdo ví, možná se díky nim zamiluje někdo do vás.

Více jejích receptů

Romana Böhmová

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu