Tato příloha je opravdu jednoduchá na přípravu. Brambory jsou oblíbené a jejich obrovskou výhodou je, že se dají připravit na milion způsobů. Jedním z nich jsou i tzv. smashed potatoes neboli rozbité brambory. Brambory si dopředu uvaříte, poté je jednoduše “rozbijete” a dáte péct. Více vám ale už neprozradíme, protože vše důležité najdete v receptu.
Brambory si důkladně omyjeme a ve slupce je uvaříme. Brambory necháme vychladnout.
V misce si smícháme olivový olej, máslo, nasekané bylinky a balzamikový ocet.
Vychladlé brambory dáme na plech s pečicím papírem a pomocí dna skleničky je “rozbijeme” (tzn., že je trochu rozmáčkneme). Poté brambory osolíme a opepříme dle vaší chuti a polijeme hotovou zálivkou.
Brambory pečeme na 200 stupňů 20 - 30 minut do křupava.
Dobrou chuť!
TIP: Jako přílohu můžete podávat například creme fraiche nebo tvaroh smíchaný se solí a nasekanými čerstvými bylinkami, je to neskutečná dobrota.
Autor receptu
Veškeré své poslání vidí v zajímavé práci, která ji naplňuje a neskutečně baví. A navíc dělá to, co každému člověku na světě může přinést lásku, protože jak všichni víme, „láska prochází žaludkem“. Nemusíte trávit hodiny v kuchyni, abyste ji někomu předali, stačí jen přijít na chuť dobrému vaření a pravá láska může být na světě. Podívejte se na některé z jejích receptů a třeba si je zamilujete. A kdo ví, možná se díky nim zamiluje někdo do vás.