Ingredience
- 12 tyčinek zeleného chřestu
- 12 tyčinek bílého chřestu (mladý chřest před vařením neloupeme,starší oloupeme a odřežeme zaschnuté konce)
- 1 cibule
- 1 nakládaná okurka v kyselém nálevu
- 1 svazek pažitky
- 1 vejce
- 3 PL Bzenecký vinný ocet kvasný z bílého vína
- 6 PL oleje
- 8 plátků šunky
- toastový chléb
- koření
- sůl
Příprava
- Omáčka sauce vinaigrette: nadrobno nakrájíme cibuli, okurku, svazek pažitky a metličkou vmícháme 1 vejce, Bzenecký vinný ocet kvasný z bílého vína, trošku koření a olej.
- Na několik hodin necháme odležet v chladnu.
- Chřest ponoříme do vřící vody a vaříme 5-7 minut.
- Nakrájíme na kousky a podáváme s omáčkou a se šunkou.
- Jako přílohu můžeme použít například opečený toastový chleba.
autor: Jiří Sovák
Redakce
foodbloger
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic