Bistro 32

Salát s listovým špenátem a sýrem feta

Nejlepší jsou saláty, které zasytí stejně, jako hlavní jídlo. Toho docílíte přidáním něčeho navíc. Ať už je to maso, sýr nebo třeba houby. Základ salátu bude tentokrát ze špenátu, je to totiž jedna z prvních plodin, která po zimě na zahrádce vyroste. Stačí už jen přidat sýr feta, olivy, žampiony a kyselé jablko, které vám možná ještě ze zimy zůstalo ve sklepě. Jdeme na to!

Bzenecký ocet vinný červený

Ingredience

Na 2 porce:

  • 100 g čerstvých špenátových listů
  • 1 kyselé jablko (například Granny Smith)
  • 100 g cherry rajčat
  • 70 g černých oliv
  • 200 g sýra Feta
  • 100 g žampionů
  • čerstvou bazalku
  • olej na opečení žampionů

Na zálivku:

Příprava

  1. Všechnu zeleninu si důkladně omyjeme. Jestli máme mladý malý špenát (případně baby špenát z obchodu) necháme celé lístky v celku. Pokud máme ze zahrádky listy větší, klidně je trochu pokrájíme.
  2. Z jablka odstraníme jadřinec a i se slupkou ho nakrájíme na kostičky. Cherry rajčátka přepůlíme a cibuli nakrájíme nadrobno, olivy necháme vcelku a sýr nakrájíme na kostičky, bazalku pokrájíme nebo natrháme na kousky.
  3. Žampiony pokrájíme na čtvrtiny a opečeme na troše oleje. Nejdříve osmahneme zprudka a pak do pánve přidáme trochu vody, kterou necháme úplně vyvařit. Děláme to z toho důvodu, abychom měli jistotu, že žampiony nebudou uvnitř syrové.
  4. Teď si připravíme zálivku. Všechny ingredienci smícháme dohromady a prošleháme metličkou, aby se dobře propojily.
  5. Nakrájenou zeleninu, bazalku, olivy i žampiony dáme do mísy, zakápneme zálivkou a dobře promícháme. Do hotového salátu přihodíme na kostičky pokrájený sýr a už jen lehce promícháme.

Dobrou chuť!


AUTOR RECEPTU

Založit si blog byl jeden z mých snů. Ze začátku měl fungovat hlavně jako kuchařka pro mě a moje kamarády, kde bude všechno pěkně pohromadě sepsáno a nafoceno. Do té doby to totiž vypadalo asi takhle: jeden sešit se spoustou heslovitě popsaných papírků a v počítači stovky fotek různých jídel, která jsem kdy uvařila. Samozřejmě ve všem strašný zmatek. Nejsem kuchař, nejsem ani fotograf. Přes to všechno mě hrozně moc baví vařit, fotit a sepisovat recepty na svůj blog, který je mým velkým koníčkem a kde najdete recepty z naší domácí kuchyně.

Více jejích receptů


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu