Gabriela Bartošovská

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín se skvěle hodí jako předkrm, svačina nebo jako součást sýrového talíře. V tomto jednoduchém receptu si ukážeme, jak ho snadno a rychle připravit. Podávat ho můžeme s čerstvým pečivem, zeleninou nebo křupavými okurkami. Určitě jím potěšíte nejednoho gurmána.

Bzenecký ocet kvasný lihový

Ingredience

  • 5 hermelínů
  • 2 červené cibule
  • 15 černých oliv bez pecky
  • 2 stroužky česneku
  • 3 bobkové listy
  • 6 polévkových lžic slunečnicového oleje + další na dolití
  • 3 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 2 polévkové lžíce kvasného octu
  • 1 lžička celého barevného pepře
  • 1 lžička sušeného oregana
  • půl lžičky sušeného tymiánu
  • půl lžičky sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička sladké papriky

Příprava

  1. Připravíme si 1 větší sklenici nebo 2 menší. Sklenice musí být čisté a musí dobře těsnit.
  2. Hermelín nakrájíme na osminky, cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky a česnek s olivami nakrájíme na tenké plátky.
  3. V hmoždíři si roztlučeme všechno koření kromě bobkových listů. Případně můžeme použít i mixér na jemné pomletí a namlet si tak koření do zásoby (můžeme ho pak využít například i na grilovaný hermelín).
  4. V malé skleničce si smícháme 6 lžic oleje, sójovou omáčku a ocet.
  5. Do sklenice pak namačkáme kousky hermelínu a prokládáme je plátky cibule, česneku a oliv. Posypeme kořením, přidáme bobkový list a zakápneme předem namíchanou směsí.
  6. Pak dáme další vrstvu a další vrstvu, postupujeme takto stejně, dokud nemáme naplněno.
  7. Na závěr vše zalijeme slunečnicovým olejem tak, aby byl celý obsah sklenice ponořený.
  8. Sklenice zavřeme a dáme do lednice.

Dobrou chuť!

Tip: Doporučujeme vydržet alespoň 10 dní, ideálně i 14. Hermelín je pak krásně uleželý.


Autor receptu

Jmenuji se Gabriela, přátelé mi říkají Gábi a tyto dvě hlavní myšlenky nejvíce vystihují můj blog s recepty, který píšu už víc jak 7 let. Je to takové moje čtvrté dítě a už dávno to není jen o receptech pro děti.

Více jejích receptů

Gabriela Bartošovská

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu