Nakládaný hermelín se skvěle hodí jako předkrm, svačina nebo jako součást sýrového talíře. V tomto jednoduchém receptu si ukážeme, jak ho snadno a rychle připravit. Podávat ho můžeme s čerstvým pečivem, zeleninou nebo křupavými okurkami. Určitě jím potěšíte nejednoho gurmána.
Připravíme si 1 větší sklenici nebo 2 menší. Sklenice musí být čisté a musí dobře těsnit.
Hermelín nakrájíme na osminky, cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky a česnek s olivami nakrájíme na tenké plátky.
V hmoždíři si roztlučeme všechno koření kromě bobkových listů. Případně můžeme použít i mixér na jemné pomletí a namlet si tak koření do zásoby (můžeme ho pak využít například i na grilovaný hermelín).
V malé skleničce si smícháme 6 lžic oleje, sójovou omáčku a ocet.
Do sklenice pak namačkáme kousky hermelínu a prokládáme je plátky cibule, česneku a oliv. Posypeme kořením, přidáme bobkový list a zakápneme předem namíchanou směsí.
Pak dáme další vrstvu a další vrstvu, postupujeme takto stejně, dokud nemáme naplněno.
Na závěr vše zalijeme slunečnicovým olejem tak, aby byl celý obsah sklenice ponořený.
Sklenice zavřeme a dáme do lednice.
Dobrou chuť!
Tip: Doporučujeme vydržet alespoň 10 dní, ideálně i 14. Hermelín je pak krásně uleželý.
Autor receptu
Jmenuji se Gabriela, přátelé mi říkají Gábi a tyto dvě hlavní myšlenky nejvíce vystihují můj blog s recepty, který píšu už víc jak 7 let. Je to takové moje čtvrté dítě a už dávno to není jen o receptech pro děti.