Romana Böhmová

Ciabatta s rukolou a hruškami

Jestli chcete jednoduché pohoštění pro návštěvu, tento rychlý recept je pro vás jako stvořený. Kombinace ciabatty, rukoly a zkaramelizovaných hrušek je opravdu neskutečná dobrota.

Bzenecký ocet Balsamico di Modena

Ingredience

  • 10 plátků ciabatty
  • 50 g másla + 1 lžíce másla
  • 1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek
  • 120 g kozího sýru s plísní na povrchu
  • 80 g rukoly
  • 1 hruška
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce polevy s balzamikovým octem Aceto Balsamico di Modena

Příprava

  1. Rozpustíme si 50 g másla a smícháme s bylinkami. Ciabatty touto směsí potřeme a dáme péct na 10 minut na 170 stupňů do trouby.
  2. Kozí sýr si nakrájíme na tenké plátky a na poslední minutu ho dáme na ciabattu, aby se hezky zapekl.
  3. Na pánvi si rozehřejeme lžíci másla, na které dáme plátky hrušky. Necháme ji opéct dozlatova z obou stran a ke konci přidáme třtinový cukr a balzamikový ocet. Necháme už jen chvíli zkaramelizovat.
  4. Na každou ciabattu dáme hrstku rukoly a plátky hrušky.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Veškeré své poslání vidí v zajímavé práci, která ji naplňuje a neskutečně baví. A navíc dělá to, co každému člověku na světě může přinést lásku, protože jak všichni víme, „láska prochází žaludkem“. Nemusíte trávit hodiny v kuchyni, abyste ji někomu předali, stačí jen přijít na chuť dobrému vaření a pravá láska může být na světě. Podívejte se na některé z jejích receptů a třeba si je zamilujete. A kdo ví, možná se díky nim zamiluje někdo do vás.

Více jejích receptů

Romana Böhmová

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu