Veronika Gruntová

Cuketové zelí

Cuketové zelí je skvělá alternativa pro ty, kterým klasické zelí nedělá dobře, nebo jen zkrátka nejsou jeho velkými fanoušky. Na zahrádce máme v tomto období přebytek cuket, které můžeme skvěle využít. Když je nakrouháte a sterilizujete, vydrží vám klidně celou zimu. Cuketové zelí je vynikající ke všem jídlům ke kterým klasické zelí patří.

Bzenecký ocet kvasný lihový

Ingredience

Příprava

  1. Cukety nejprve očistíme. Pokud máte mladé cukety bude stačit, když jen vydlabete jadřinec. U těch velkých se musí oloupat i slupka.
  2. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli nakrájíme nahrubo. V míse smícháme cuketu, cibuli a všechny ostatní suroviny. Dobře promícháme a necháme 30 minut odležet.
  3. Poté plníme do čistých sklenic a sterilujeme na 85°C 25 minut.
  4. Stačí už jen připravit jíšku, přidat sterilované cuketové zelí, dochutit, krátce podusit a je hotovo.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Její projekt Máma z gruntu je přesně o tom, jak Veronika žije - o životě na vesnici, o zahradničení, zpracování úrody a hlavně o sezónních receptech. Chce svým čtenářům ukázat, že soběstačnost a dovednosti jako je pěstování, zavařování a nakládaní nepatří jen do rukou našich babiček, ale mají své místo jak v moderní gastronomii, tak v běžné kuchyni.

Více jejích receptů

Veronika Gruntová

odbornice na zavařování


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu