Andrea Motlíková

Dušené kedlubnové zelí

Tak jsem zjistila, že nemám na blogu recept na klasické dušené kedlubnové zelí. A to ho tak miluju. Mám ho tady jenom jako sterilovaný polotovar na jeho přípravu. A protože jsme ho měli včera k obědu, nafotila jsem ho pro vás, abyste i vy, někteří začátečníci, mohli podle receptu zelí připravit.

Bzenecký ocet jablečný

Ingredience

  • 4 větší kedlubny
  • 1 velká cibule
  • 1cm plátek másla
  • 2 PL hladké mouky
  • drcený kmín
  • sůl

Na dochucení:

Příprava

Určitě ho vyzkoušejte s bzeneckým jablečným octem, protože ho skvěle dochutí. A vůbec, zkuste taky používat jiné octy než jen klasický kvasný lihový, ten si schovejte na zavařování, na to je nejlepší. Ale jablečný je mnohem jemnější a ještě k tomu podporuje spalování . Mrkněte se, kolik různých druhů octů už Bzenec vyrábí.

  1. Kedlubny nahrubo nastrouhejte.
  2. Cibuli nakrájejte nadrobno.
  3. Na másle zesklovaťte cibuli, zasypte ji hladkou moukou a zlehka opražte na světlou jíšku.
  4. Přidejte nastrouhané kedlubny, osolte, okořeňte kmínem a podlijte vodou asi do poloviny.
  5. Přiklopte a duste doměkka zhruba 30 minut.
  6. Podle potřeby podlévejte vodou.
  7. Nakonec dochuťte cukrem a octem podle chuti a ještě asi 5 minut provařte.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Miluje jídlo a vaření. Preferuje poctivou domácí kuchyni z čerstvých surovin, snaží se využít sezónní zeleniny a ovoce ze zahrady, která je jejím dalším koníčkem. V kuchyni není přehnanou zastánkyní moderních trendů. Svůj blog tvoří již od roku 2014 a najdete na něm přes 900 různorodých receptů od předkrmů, polévek, masa, dezertů až po zavařování. Ověřené recepty můžete najít i v její vlastní knize s názvem: "V kuchyni vždy otevřeno“.

Více jejích receptů

Andrea Motlíková

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu