Bistro 32

Dýňová hořčice

Vynikající podzimní recept, kterým ozvláštníte svá běžná jídla. Dýňová hořčice. Nečekejte od ní rozhodně chuť té klasické, tahle je nasládlá a chutná po dýni. Trocha octu a hořčičné semínko jí ale dodá říz.

Bzenecký ocet vinný bílý

Ingredience

  • 6 skleniček (cca 320ml)
  • 1 kg dýně hokkaido (váha už očištěné dýně)
  • 80 g krupicového cukru
  • 15g soli
  • 200 ml Bzeneckého bílého vinného octa
  • 50 g světlých hořčičných semínek
  • 2 lžičky mleté kurkumy
  • chilli
  • 100 ml oleje (slunečnicový nebo řepkový)
  • 100 ml vody

Příprava

  1. Spousta lidí neví, že dýni hokkaido není potřeba loupat. Naopak, slupka dodává hořčici (nebo jakémukoliv jinému jídlu) krásnou barvu. Stačí odkrojit “bubáka“ a stopku a vydlabat semínka. Takhle připravenou dýni nakrájíme na kostičky.
  2. Nakrájenou dýni vložíme do hrnce spolu se všemi dalšími ingrediencemi (chilli dá každý podle své chuti a hlavně stupně pálivosti). Přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni necháme 45 minut dusit. Tekutina by se při mírném varu pod pokličkou neměla vypařit. Pokud by se vyvařila, přilijte jednoduše trošku vody.
  3. Po 45 minutách by měla být dýně měkká. Teď už stačí jen vše rozmixovat dohladka.
  4. Hotovou hořčici naplníme do čistých skleniček, zavíčkujeme a ještě 20 minut sterilujeme na 80°C.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Založit si blog byl jeden z mých snů. Ze začátku měl fungovat hlavně jako kuchařka pro mě a moje kamarády, kde bude všechno pěkně pohromadě sepsáno a nafoceno. Do té doby to totiž vypadalo asi takhle: jeden sešit se spoustou heslovitě popsaných papírků a v počítači stovky fotek různých jídel, která jsem kdy uvařila. Samozřejmě ve všem strašný zmatek. Nejsem kuchař, nejsem ani fotograf. Přes to všechno mě hrozně moc baví vařit, fotit a sepisovat recepty na svůj blog, který je mým velkým koníčkem a kde najdete recepty z naší domácí kuchyně.

Více jejích receptů

Bistro 32

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu