Redakce
Dýňový kečup
Dýňová sezóna je tu, pojďme si společně připravit kečum z dýně.
Ingredience
- 1 kg dýňové dřeně
- 500 ml Bzeneckého kvasného jablečného octa
- 400 g želírujícího cukru
- 2 PL perníkového koření
- 2 KL cayennského pepře
- nastrouhaná kura z 1 citronu
Příprava
- Dýni nakrájejte na drobné kousky, vařte ji spolu s jablečným octem 20 minut a rozmixujte ji.
- Přidejte želírující cukr, citronovou kuru a koření.
- Přiveďte do varu a vařte dalších 10 minut.
- Horký kečup naplňte do vysterilizovaných lahví a uzavřete.
- Z tohoto množství je 1,5 l kečupu, který se hodí ke všem pečeným a grilovaným masům.
Zdroj: www.bzeneckyocet.cz