Romana Böhmová

Dýňový krém s pečenou mrkví

Ze všech druhů dýní asi nejvíce v kuchyni používám Hokaido. Dá se z ní připravit tento krásně jemný krém s nádechem exotiky, kterému dodává správný šmrnc pečená mrkev.

Bzenecký ocet Balsamico di Modena

Ingredience

  • 1 střední dýně Hokaido (cca 1300 g)
  • 4 mrkve (cca 350 g)
  • 1 Alpro kokosová alternativa smetany na vaření
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžička himalájské soli + na dochucení
  • 2 lžíce balzamikového octa Aceto Balsamico di Modena
  • 1 hrst bylinek (tymián, estragon, šalvěj)
  • 1 palice česneku
  • 2 cibule
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • kajenský pepř
  • 1 l zeleninového vývaru

Příprava

  1. Dýni umyjeme, rozpůlíme, vydlabeme semínka a měkký střed a nakrájíme na plátky.
  2. Mrkve očistíme kartáčkem a rovněž pokrájíme na kousky. Vše dáme do mísy, přidáme bylinky, olivový olej, balzamikový ocet, sůl a dáme na plech s pečicím papírem péct do trouby na 20 – 30 minut. Na plech přidáme i na polovinu překrojenou palici česneku.
  3. V hrnci si na přepuštěném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, ke které přidáme upečenou dýni s mrkví, vymačkaný pečený česnek a zeleninový vývar.
  4. Polévku krátce provaříme a rozmixujeme tyčovým mixérem.
  5. Nakonec ji zjemníme kokosovou alternativou smetany na vaření a dochutíme kajenským pepřem a solí.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Veškeré své poslání vidí v zajímavé práci, která ji naplňuje a neskutečně baví. A navíc dělá to, co každému člověku na světě může přinést lásku, protože jak všichni víme, „láska prochází žaludkem“. Nemusíte trávit hodiny v kuchyni, abyste ji někomu předali, stačí jen přijít na chuť dobrému vaření a pravá láska může být na světě. Podívejte se na některé z jejích receptů a třeba si je zamilujete. A kdo ví, možná se díky nim zamiluje někdo do vás.

Více jejích receptů

Romana Böhmová

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu