Karolína Kounová Roubíčková

Francouzské kuřecí na zelenině

Jídla z jednoho hrnce nejsou na přípravu příliš náročná a v důsledku jsou bezkonkurenční. Díky pečení se navíc ultimátně propojí chutě, a tak třeba i obyčejná kořenová zelenina nakonec chutná jako něco speciálního. Použitého množství octa v tomto receptu se nebojte, díky němu zůstává kuřecí maso šťavnaté a měkoučké, kyselost během pečení příjemně zesládne, i když jídlo díky tomu zůstává příjemně pikantní

Bzenecký ocet vinný červený

Ingredience

Na 4-5 porcí:

  • 1kg kuřecích stehen (horní a spodní zvlášť)
  • 20g másla
  • cibule
  • česnek
  • 800g směs zeleniny na drobné kostičky (mrkev, celer, petržel)
  • špetka chilli
  • 80g rajčatového protlaku
  • 2dcl červeného vinného Bzeneckého octa
  • 3-4 bobkové listy
  • sůl a pepř
  • hladkolistá petržel

Příprava

  1. Kuřecí maso osolíme a opepříme ze všech stran a na másle opečeme v hlubokém kastrolu ze všech stran. Takto připravené maso vyndáme a dáme stranou.
  2. Ve výpeku z masa necháme zpěnit nasekanou cibuli a česnek, přidáme kořenovou zeleninu a společně opékáme dozlatova. Na závěr vmícháme protlak a chilli, necháme probublat.
  3. Maso vrátíme k zelenině, zalijeme octem, dolijeme vodou, aby vše bylo ponořené. Osolíme, přidáme bobkový list a dáme péct přikryté pokličkou. Trouby předehřejeme na 200°C a pečeme asi 40 minut.
  4. Potom odklopíme a dopékáme dozlatova asi dalších 20 minut. Servírujeme nejlépe s širokými těstovinami a posypané nasekanou petrželí.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Blog založila proto, aby se její vášeň dostala dál, než jen na práh vlastní kuchyně. Blog se pro ni stal i terapií v běžném životě a je zásobárnou vyzkoušených receptů pro lepší den. Věří, že její zájmem a posedlost dobrým jídlem se tak trochu přenese i na vás a budete si společně užívat tu nikdy neutuchající vášeň pro jídlo! 

Více jejích receptů

Karolína Kounová Roubíčková

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu