Jídla z jednoho hrnce nejsou na přípravu příliš náročná a v důsledku jsou bezkonkurenční. Díky pečení se navíc ultimátně propojí chutě, a tak třeba i obyčejná kořenová zelenina nakonec chutná jako něco speciálního. Použitého množství octa v tomto receptu se nebojte, díky němu zůstává kuřecí maso šťavnaté a měkoučké, kyselost během pečení příjemně zesládne, i když jídlo díky tomu zůstává příjemně pikantní
Kuřecí maso osolíme a opepříme ze všech stran a na másle opečeme v hlubokém kastrolu ze všech stran. Takto připravené maso vyndáme a dáme stranou.
Ve výpeku z masa necháme zpěnit nasekanou cibuli a česnek, přidáme kořenovou zeleninu a společně opékáme dozlatova. Na závěr vmícháme protlak a chilli, necháme probublat.
Maso vrátíme k zelenině, zalijeme octem, dolijeme vodou, aby vše bylo ponořené. Osolíme, přidáme bobkový list a dáme péct přikryté pokličkou. Trouby předehřejeme na 200°C a pečeme asi 40 minut.
Potom odklopíme a dopékáme dozlatova asi dalších 20 minut. Servírujeme nejlépe s širokými těstovinami a posypané nasekanou petrželí.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Blog založila proto, aby se její vášeň dostala dál, než jen na práh vlastní kuchyně. Blog se pro ni stal i terapií v běžném životě a je zásobárnou vyzkoušených receptů pro lepší den. Věří, že její zájmem a posedlost dobrým jídlem se tak trochu přenese i na vás a budete si společně užívat tu nikdy neutuchající vášeň pro jídlo!