Redakce

Houby v nálevu

Plný košík hub? Připravte si houby v nálevu! 

Bzenecký ocet kvasný lihový

Ingredience

Na nálev:

Do sklenic:

  • špetku hořčičných semínek
  • 1 bobkový list
  • 3 kuličky černého pepře
  • 1 nové koření
  • 1 polévkové lžíce oleje
  • pár koleček cibule (dle chuti)

Příprava

  1. Nálev necháme projít varem.
  2. 1,5 kg hub (malých) očistíme, nakrájíme a opláchneme ve studené vodě.
  3. Poté je povaříme 2 minuty v 1 litru vody s 2 lžícemi soli a scedíme.
  4. Uvařené houby dáme do sklenic, do každé sklenice (370 ml) přidáme zbytek surovin.
  5. Zalijeme nálevem a sterilizujeme při 90°C menší sklenice 8 minut, větší sklenice 15 minut.


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu