Redakce
Houby v nálevu
Plný košík hub? Připravte si houby v nálevu!
Ingredience
Na nálev:
- 3 l vody
- 3 dcl Bzeneckého kvasného lihového octa
- 5 tablet Sacharinu
- 1 lžíce cukru (dle chuti možno dát i více)
Do sklenic:
- špetku hořčičných semínek
- 1 bobkový list
- 3 kuličky černého pepře
- 1 nové koření
- 1 polévkové lžíce oleje
- pár koleček cibule (dle chuti)
Příprava
- Nálev necháme projít varem.
- 1,5 kg hub (malých) očistíme, nakrájíme a opláchneme ve studené vodě.
- Poté je povaříme 2 minuty v 1 litru vody s 2 lžícemi soli a scedíme.
- Uvařené houby dáme do sklenic, do každé sklenice (370 ml) přidáme zbytek surovin.
- Zalijeme nálevem a sterilizujeme při 90°C menší sklenice 8 minut, větší sklenice 15 minut.