Bistro 32

Houby ve sladkokyselém nálevu

Co Čech, to houbař a u nás doma nesmí sladkokyselé houbičky nikdy chybět. Nakládat můžete buď malé houbičky celé nebo přepůlené, ale i větší houby, pokrájené na kusy. Nejlepší výsledek bude vždy s pevnými houbami, žádné změklé babky do octa nedávejte. Poslední tip je na konzistenci nálevu. My doma houby po uvaření pouze scedíme, ale už neproplachujeme vodou. Díky tomu se nálev táhne a tak jsme na to zvyklí. Komu by tahle konzistence nálevu vadila, stačí uvařené houby v cedníku propláchnout vodou a nálev bude řídký, vodový.

Bzenecký ocet kvasný lihový

Ingredience

Na nálev:

  • 2 litry vody
  • 500 ml Bzeneckého kvasného lihového octa
  • 60 g soli
  • 130 g cukru
  • 10 kuliček pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 3 bobkové listy
  • 5 hřebíčků
  • 0,5 lžičky hořčičných semínek

Příprava

  1. Do hrnce vlijte vodu, ocet a všechno koření, přiveďte k varu a 5 minut povařte.
  2. Mezitím si pokrájejte houby, vložte je do druhého hrnce, zalijte vodou, přidejte trochu soli a 3 lžíce octa a 5 minut povařte.
  3. Houby sceďte a dejte do vyvařených skleniček.
  4. Zalijte vroucím lákem, zašroubujte a každou skleničku otočte dnem vzhůru. Nechte vychladnout.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Založit si blog byl jeden z mých snů. Ze začátku měl fungovat hlavně jako kuchařka pro mě a moje kamarády, kde bude všechno pěkně pohromadě sepsáno a nafoceno. Do té doby to totiž vypadalo asi takhle: jeden sešit se spoustou heslovitě popsaných papírků a v počítači stovky fotek různých jídel, která jsem kdy uvařila. Samozřejmě ve všem strašný zmatek. Nejsem kuchař, nejsem ani fotograf. Přes to všechno mě hrozně moc baví vařit, fotit a sepisovat recepty na svůj blog, který je mým velkým koníčkem a kde najdete recepty z naší domácí kuchyně.

Více jejích receptů

Bistro 32

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu