Spojení chutí jablek a křenu patří od pradávna do české kuchyně a znaly ho už naše babičky. Tuto vynikající směs připravíte velmi jednoduše a skvěle doladí například zabijačku nebo uzené maso.
Jablka omyjeme, rozkrojíme, vykrojíme jadřince a nastrouháme na hrubším struhadle (nebo v robotu). Křen očistíme, oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle.
Křen a jablka smícháme v míse, osolíme a přidáme cukr. Množství cukru uzpůsobíme tomu, jak jsou jablka sladká.
Směs zakápneme jablečným octem a důkladně promícháme a zároveň trošku mačkáme, aby jablka pustila šťávu.
Hotová jablka s křenem můžeme hned podávat nebo skladovat v čistých sklenicích v lednici.
TIP: Pokud si chcete jablka s křenem připravit do zásoby, vynásobte množství ingrediencí a skleničky si klasicky zavařte.
Autor receptu
Jmenuji se Gabriela, přátelé mi říkají Gábi a tyto dvě hlavní myšlenky nejvíce vystihují můj blog s recepty, který píšu už víc jak 7 let. Je to takové moje čtvrté dítě a už dávno to není jen o receptech pro děti.