Gabriela Bartošovská

Jablka s křenem

Spojení chutí jablek a křenu patří od pradávna do české kuchyně a znaly ho už naše babičky. Tuto vynikající směs připravíte velmi jednoduše a skvěle doladí například zabijačku nebo uzené maso.

BIO kvasný jablečný ocet

Bzenecký ocet jablečný

Ingredience

  • 6-8 jablek (mohou být větší i menší)
  • 100 g čerstvého křenu (pokud chceme, aby s na této dobrotě pochutnaly i děti, dáme křenu méně)
  • 50 ml Bzeneckého jablečného octa
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • čerstvá mletá sůl

 

Příprava

  1. Jablka omyjeme, rozkrojíme, vykrojíme jadřince a nastrouháme na hrubším struhadle (nebo v robotu). Křen očistíme, oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle.
  2. Křen a jablka smícháme v míse, osolíme a přidáme cukr. Množství cukru uzpůsobíme tomu, jak jsou jablka sladká.
  3. Směs zakápneme jablečným octem a důkladně promícháme a zároveň trošku mačkáme, aby jablka pustila šťávu.
  4. Hotová jablka s křenem můžeme hned podávat nebo skladovat v čistých sklenicích v lednici.

TIP: Pokud si chcete jablka s křenem připravit do zásoby, vynásobte množství ingrediencí a skleničky si klasicky zavařte.


Autor receptu

Jmenuji se Gabriela, přátelé mi říkají Gábi a tyto dvě hlavní myšlenky nejvíce vystihují můj blog s recepty, který píšu už víc jak 7 let. Je to takové moje čtvrté dítě a už dávno to není jen o receptech pro děti.

Více jejích receptů

Gabriela Bartošovská

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu